#

Bursa

Bursa’da zabıtadan dilencilere sivil operasyon

Bursa'da zabıtadan dilencilere sivil operasyon

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların vicdan ve duygularını kullanarak haksız gelir elde eden dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Sivil kıyafet ve sivil araçlarla 6 ayrı noktada yapılan operasyonda, 7 dilenci yakalanarak işlem yapıldı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, yardımı ve muhtaca el uzatmayı görev bilen vatandaşlarımızın vicdanı ve duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Daha önceden tespit edilen 6 ayrı noktada dilenerek vatandaşların duygularını istismar eden dilenciler, zabıta ekipleri tarafından yakalanarak işlem yapıldı.

SİVİL KIYAFET VE SİVİL ARAÇLARLA OPERASYON

Bursa'da zabıtadan dilencilere sivil operasyon

Zabıta ekiplerinin sivil kıyafet ve sivil araçlarla yaptığı dilenci operasyonu, bu konuda en çok şikayetin alındığı ve yapılan tespitlerde sıkça dilencilik olayına rastlanan; Alanyurt yolu üzeri Yağlı Tohumlar Kavşağı, Özdilek Kavşağı, Ahmet Türkel Çevre Yolu Cerrah Kavşağı, İnegöl AVM ve çarşı bölgesinde gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda İnegöl’ün belirtilen işlek noktalarında dilendiği tespit edilen dilenciler, ekipler tarafından birer birer toplandı. Operasyon kapsamında 7 kişi yakalandı. Üzerlerinden çok miktarda para çıkan şahısların kendilerini acındırmak için yanlarında gezdirdikleri küçük çocuklar ise dikkat çekti.

CEZA KESİLİP TOPLADIKLARI PARALARA EL KONULDU

İnegöl Belediyesi merkez binada Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen dilencilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince cezai işlem uygulandı. Dilencilerden birinin 1 saat gibi kısa bir sürede 110 TL topladığı tespit edildi. 7 kişiden ise toplamda 1250 TL bozuk para çıktı. Bu paralara el konuldu. Zabıta ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu gibi kişilere itibar edilmemesi hususunda ilçe halkına da uyarıda bulundu.