#

Bursa

Bursa’daki patlamayla ilgili fabrika müdürü tutuklandı

Bursa'daki patlamayla ilgili fabrika müdürü tutuklandı

Bursa’da, 43 yaşındaki Özkan Deniz’in yaşamını yitirdiği 6 kişinin de yaralandığı kimya fabrikasındaki patlamayla ilgili gözaltına alınan iş güvenliği müdürü ile işletme müdürünün sorgulaması tamamlandı. Adliyeye çıkartılan şüphelilerden işletme müdürü tutuklandı.

Bursa'daki patlamayla ilgili fabrika müdürü tutuklandı

Bursa’nın Kestel ilçesi Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen salı günü, deri ve tekstil yan ürünlerine kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada Özkan Deniz hayatını kaybederken, fabrika çalışanları Neslihan Özlem, Ali Bora Onat ve Kevser Keskin ile bitişiğindeki fabrikada ise 3 kişi yaralandı.

Bursa'daki patlamayla ilgili fabrika müdürü tutuklandı

Patlama sırasında sızan gaz nedeniyle de 24 kişi zehirlendi. Patlamada hayatını kaybeden evli, 3 çocuk babası olan Özkan Deniz, geçtiğimiz gün toprağa verildi.

Bursa'daki patlamayla ilgili fabrika müdürü tutuklandı

Patlamayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında iş güvenliği müdürü ile işletme müdürü gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan ve ismi açıklanmayan iki şüpheli, ifadelerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden, işletme müdürü tutuklanırken, iş güvenliği müdürü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Savcılık soruşturmasının sürdüğü olayda iş güvenliği uzmanı Emir T. ile işletme müdürü Hasan Yılmaz gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Emir T. ve Yılmaz adliyeye sevk edildi. Emir T., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, işletme müdürü Hasan Yılmaz ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.