#

Bursa

Bursa’daki türbelerde ‘Sancak Nöbeti’ başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz hafta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile görüşmüştü. Bu görüşmede, türbeleri Bursa’da bulunan Osmanlı Padişahları Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ile ilgili konular da görüşülmüştü. O görüşmeden çıkan sonucu, Başkan Aktaş açıkladı.

Alinur Aktaş, “Osmanlı’nın manevi ruhuna saygı anlamı taşıyan ve köklü bir devlet geleneği olan Sancak Nöbeti’ni devreye alma konusunda fikir fikir alışverişinde bulunmuştuk. İnşallah kısa süre sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin bulunduğu alanda Sancak Nöbeti başlıyor. Bilindiği üzere sancağın nöbeti devamlı ve kutsaldır. Korumak uğruna gerekirse ölmenin şart olduğu nöbettir. O günkü ruhu günümüze aynı şekilde taşıyarak gelecek nesillerimize bunu aktarmanın yanında, şehrimize gelen yabancı turistlere bir devlet geleneğimizi daha sergilemiş olacağız” dedi.

Başkan Aktaş, bu konuda desteklerinden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Bursa Valisi Yakup Canbolat’a, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’e ve Bursa Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç’a da teşekkür etti.