#

Bursa

Bursalıların “Sosyete” tutkusu

Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte Türkiye genelinde 30 binlere dayanan vaka sayısı ve günlük ölü sayılarındaki artış tedirgin ederken, Bursa’da kıyafet ve takı sevdası ne hastalık dinledi ne de uyarı. Hafta sonu Bursa’da güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar pazar yerlerine akın etti.

Korkutan kalabalık görüntülerin adresi  Bursa Nilüfer’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nde bulunan sosyete pazarından. Kıyafet ve takı ağırlıklı ürünlerin satıldığı pazar alanı tıklım tıklım doldu, sosyal mesafe kuralları unutuldu. İnsanlar evlerinde kalmak yerine sırf giyim ve süs uğruna pazara akın etti. Pazara giden vatandaşlardan kimi çorap baktı kimi ayakkabı kimi ise makyaj malzemesi. Fakat hepsinin ortak bir noktası vardı. “Virüse davetiye çıkarmak”

Son haftalarda Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da oldukça artan vaka sayılarıyla birlikte “Kısıtlamalar yeniden gelecek mi?” soruları akıllarda yer ederken belki de bazıları sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden başlamasıyla birlikte aldıkları ürünü uzun süre giyemeyecek. Pazarda denenen ürünler, temas edilen kıyafetler ve  iç içe solunan hava, hastalığın daha da artmasına neden olacak. Belki de yeniden kısıtlamaların gelmesine kendileri sebep olacak.

Tehlike arz eden kalabalığın içinde alışveriş yapan bazı kişilerin yanında çocukların olması da dikkat çekerken kendi hayatlarını kalabalık içinde riske atan kişiler, çocuklarının sağlığına da tehlikeye attı.

İnsanların zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için dahi kalabalık oluşturmadığı  tekstil ürünleriyle aynı yerde kurulan meyve sebze pazarında ise “sosyete pazarına” nazaran oldukça sakindi.