#

Bursa

Bursa’nın dev fabrikasında flaş karar! Üretim durdu

Bursa’nın dev fabrikasında flaş karar! Üretim durdu

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın pazar günü kaleme alıp “Bursa’da üretim yapan Oyak Renault’ta işler iyi gitmiyor” dediği Bursa’nın dev otomobil fabrikası bugün itibariyle flaş bir karar aldı…

Bursa’nın dev fabrikasında flaş karar! Üretim durdu

Fabrikanın Mustafa Özdal’a yaptığı açıklama şu şekilde;

COVID-19 etkisiyle pazarlarda oluşan talep azalmasına ek olarak, tüm otomotiv sektörünü etkileyen elektronik bileşenleri tedarik sorunu nedenleriyle 01 – 08 Mart 2021 tarihleri arasında fabrikamızda üretime ara verilecektir.

Krizin başlangıcından bu yana, bileşen eksikliğinin etkisini mümkün olduğunca sınırlandırmak için tedarikçilerimizle yakın bir şekilde çalışılmaktadır. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları olarak, çevik ve esnek üretim kabiliyetimiz pandemi dönemini ve dış kaynaklı krizleri en etkin şekilde yönetmemizi sağlamaktadır.”

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, pazar günkü yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Bursa’da üretim yapan Oyak Renault’ta işler iyi gitmiyor. Yetkililerinin geçen yıl zararı ettiğini açıkladıkları dev otomobil şirketinin Bursa tesislerinde de vardiya sayısı düştü. Ancak konu sadece pandemi değil. Bu önemli konuya devam edeceğiz ama şimdilik virgül koyalım. (Kaynak: olay.com.tr)