#

Bursa

Bursaspor efsanesi Mesut Şen hayatını kaybetti

Türk futbolu ve Bursaspor camiasının efsane oyuncularından Mesut Şen hayatını kaybetti.

Bursaspor Kulübü, Mesut Şen için başsağlığı mesajı yayınlayarak, “Efsane futbolcularımızdan Mesut Şen’in vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mesut Şen’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi. Bursa ve spor kamuoyu da Şen’in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Bursa Şehir Hastanesi’nde 12 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan 76 yaşındaki unutulmaz sağ kanat oyuncusu Şen’in vefatı yeşil-beyazlı camiada büyük üzüntü yarattı.

MESUT ŞEN KİMDİR?

Mesut Şen, 1944 yılında dünyaya gelmiştir. 14 yaşındayken İstanbul’da Galatasaray altyapısına seçildi. Mesut Şen, Bursaspor için efsane denince, hatta doğrudan Bursaspor denince akla gelen sembol isimlerden birisidir. Mesut Şen, Galatasaray altyapısında oynarken Bursa’da, sıradan bir mahalle maçına oyuna dahil olup Akınspor’un yöneticilerini büyülemişti. O dönem 50 lira karşılığında Mesut Şen Akınspor’a transfer olur. Takip eden yılda gol kralı olup Akınspor’u da şampiyonluğa taşımıştır. Bursaspor 1963 yılında kurulduğunda Mesut Şen’de kulübün efsanesi olmuştur..