#

Bursaspor

Bursaspor’un gözü 3 puanda

TFF 1’inci Lig’de Bursaspor, 97 gün sonra sahaya çıkıyor. Koronavirüs pandemisiyle ara verilen ligde, Keçiörengücü maçıyla yeniden boy gösterecek Bursa temsilcisi, kazanarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürme peşinde.

Bu sezon özellikle devre arasında yaptığı kadro takviyeleriyle birlikte Süper Lig iddiasını güçlendiren Bursaspor, deplasmanda Keçiörengücü ile karşılaşacak. Yarın saat 17.30’da Ankara Aktepe Stadı’nda oynanacak maçta Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak. Numanoğlu’nun yardımcılıklarını ise Mehmet Şahan Yılmaz ve Ömer Tevfik Özkoç yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mustafa Hakan Belder olacak.

BURSASPOR ZİRVE YARIŞINDA
Ligde 28 hafta geride kalırken Bursaspor, 46 puan ile 3’üncü sırada bulunuyor. Lider Hatayspor’un 7 puan gerisindeki Bursa temsilcisi, kalan 6 haftalık dilimi en iyi şekilde geçirerek Süper Lig hedefini gerçekleştirme peşinde. Ankara ekibi ise 35 puanla 10’uncu basamakta yer alıyor. Ligin orta sıralarında bulunan ve Play-Off iddiası da mucizelere kalan Keçiörengücü, düşme hattının da 9 puan önünde.
İSTİKRARSIZ GRAFİK
Bursaspor, lige verilen ara öncesindeki istikrarsız görüntüsünü geride bırakmayı amaçlıyor. Ligdeki son 6 maçında yalnızca bir galibiyet elde edebilen yeşil beyazlı ekip, bu mücadelelerin de 4’ünde rakipleriyle puanları paylaştı. Bu süreçteki tek galibiyeti son deplasmanı olan  Ekol Hastanesi Balıkesirspor’a karşı alan Bursa ekibi, ara öncesi son oynadığı Boluspor maçından da evinde 1-1’lik eşitlikle ayrılmıştı.
KEÇİÖRENGÜCÜ SON 11 MAÇTA BİR KEZ KAZANDI
Keçiörengücü de, lige verilen ara öncesindeki son 6 maçında galibiyet elde edemedi. 3’er kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Ankara ekibi, 3 kez de rakipleriyle puanları paylaştı. Son galibiyetini ligin 22’nci haftasında evinde Altay’a karşı 2-0’lık skor ile alan Keçiörengücü, ligdeki son 11 maçta tek galibiyette kaldı. Keçiörengücü bu süreçteki maçlarının 6’sını kaybederek, orta sıralara doğru geriledi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın