#

Bursa

Bursaspor’un Özlüce’deki projesinde son dakika gelişmesi

Bursaspor’a tahsis edilen araziye benzinlik açma ruhsatı verilmesiyle alakalı olarak engel konulan taraftan geri adım atıldı ve sürecin önü açıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin Temmuz ayı 2. oturumunda, Bursaspor’a tahsis edilen Özlüce’deki araziye benzinlik açma ruhsatı verilmesiyle ilgili olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden açıklama gelmişti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi 2396 ada 5 parselde kayıtlı 18.235,73 m² yüz ölçüme sahip taşınmaz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sportif amaçlı olarak kullanılmak üzere İdaremize tahsis edilmiş olup, tahsis amacına uygun olarak İdaremizce kullanılacağından İdaremiz adına olan tahsisin kaldırılmasına muvafakat edilmemektedir.

Ayrıca bahse konu parsel üzerinde ticari amaçlı yapılan imar plan değişikliği de Genel Müdürlüğümüzce uygun değerlendirilmemektedir.

Bu hususta Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 16.08.2024 tarih ve 8420554 Sayılı kurum görüşü içeren yazısı işbu yazımız ekinde gönderilmiştir. Gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Gençlik Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy

Bursaspor taraftarları sosyal medya üzerinden engel olunan bu duruma büyük tepki koydu. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ı sosyal medya hesaplarında etiketleyerek tepkilerini dile getiren yeşil beyazlı taraftarlar sürecin bir an önce Bursaspor lehine çözülmesini istedi.

Bu gelişmeler üzerine engel konulan taraflar geri adım atarak Bursaspor yönetimini telefonla aradı ve konunun çözümü için haftaya randevu verildi