#

Bursa

Bursa’ya bugüne kadarki en büyük yatırım geliyor

Bursa’nın gelecek adına en önemli ihtiyaçlarından olan içme suyu sorunu çözümleniyor

ÖZEL HABER – Bursa su’dan ibaret!

Şehrin büyüme hızı planlanarak en az 30 yıl ihtiyaca cevap verecek Çınarcık Barajı’ndan içme suyu temini için gerekli finans desteği bulundu.

Daha önce DSİ tarafından yapımı tamamlanmış Orhaneli Çınarcık Barajı ocak ayında kullanım hakkı Büyükşehir Belediyesine verilmişti.

Önceki gün Bursa’ya gelen Avrupa İmar ve Kalkanma Bankası yetkilileriyle görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Güleç, gerekli 145 Milyon Euro kredi için anlaşma sağlandığı belirtildi.

Bursa adına bugüne kadar bu boyutta dış kaynaklı yapılmış en yüksek kredi bedeli için Hazine ve Maliye Bakanlığı aracı oldu. Sağlanacak krediyle 59 kilometre isahe hattı, üç adet su deposu ve içme suyu arıtma tesisi yapımı için yılın ikinci yarısında ihaleye çıkılacak.

Bursa’nın içme suyu tedarik edilen Doğancı ve Nilüfer’den sonra üçüncüsü olacak Çınarcık Barajı kente adeta hayat verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu işin yapılmasına destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na teşekkür etti.