#

Bursa

Bursa’ya güzel haber! Karşılıklı seferler artıyor

Bursa’ya güzel haber! Karşılıklı seferler artıyor

Bursa Yenişehir Havaalanı’ndan Trabzon, Erzurum ve Muş’a haftada 3 gün yapılan karşılıklı uçak seferleri artıyor. Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Bursa’ya güzel haber! Karşılıklı seferler artıyor

Yılmaz, haberi köşesinde şu ifadelerle aktardı:

1970’lerin sonlarıydı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplantılarını izlerken, ya da Bakan düzeyinde konuk geldiğinde, BTSO Başkanı rahmetli Ali Osman Sönmez mutlaka ulaşım konusuna değinirdi: “Bursa’nın limanı yok, demiryolu yok, havayolu yok, çevre illerle karayolu bağlantısı yok.”

O yıllar, havayolu sorununu kendi uçak şirketini kurarak çözdü. Söylemlerinden yıllar sonra, devlet eliyle olmasa bile özel sektör liman yaptı. Çılgın müdürler ve tam destek veren siyasiler sayesinde Bursa çevre iller duble yollarla bağlandı. Demiryolumuz yola çıktı, ama gelmesi daha çok sürecek.

Şimdilerde, Bursa’yı hava ulaşımında merkez haline getirmek, Yenişehir Havaalanı’nı hareketlendirmek için çalışmalar yapılıyor. O çalışmalara da en başından beri AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin özel ilgi gösterip, her adımı yakından takip ediyor.

Nitekim,  Yenişehir Havaalanı ile ilgili yeni gelişmeyi de ondan öğrendik: “Yenişehir’den Trabzon, Erzurum, Muş’a haftada 3 gün olan karşılıklı uçak seferi sayısı Trabzon’a 5 güne, Erzurum ve Muş’a 4 güne çıktı. Eylül ayında ek tarifeyle Trabzon uçuşları haftada 6 gün, Erzurum ve Muş 5 gün olacak.”

Geçen yıl, pandemiyi bahane edip Yenişehir uçuşlarını kaldıran THY ve Anadolu Jet yönetimleriyle görüşen Bursa’nın siyasi iradesi seferlerin yeniden başlamasında etkili olmuştu. Gelinen noktada, Diyarbakır ve Gaziantep uçuşlarını beklerken; Muş, Erzurum, Trabzon seferlerinin haftada 5 güne çıkarılması sevindirici.

Esgin’in önemli bir uyarısı var: “Yenişehir’e gelen ve giden uçakların doluluk oranı yüksek, ama daha da yükselirse hem sefer sayıları artacak, hem yeni destinasyonlarla uçuş hatları açılacak.”

Şunu özellikle ekledi: “Bursa uçuşlarındaki yüksek doluluk oranını dönemsellikten çıkarıp yıl geneline yayarsak sefer sayısı ve uçuş hattı diye bir meselemiz kalmaz.”