#

Bursa

Bursa’ya yoğun kar yağışı bekleniyor!

Türkiye’nin birçok noktasını etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Günün ilk saatlerinde Gaziantep’ten gelen haberle binlerce kişi yolda mahsur kalmış ve kurtarılmıştı. Mardin’de ise yoğun kar yağışı nedeniyle zincirleme kaza meydana gelmiş  3 kişi hayatını kaybetmişti. Bursa’da ise bugün sabah saatlerinde kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı. Bursa’da 6 ilçede ise yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Peki haftalardır yapılan uyarılara rağmen kent merkezinde etkisini tam anlamıyla hissettirmeyen kar yağışı Bursa’da devam edecek mi? Hava sıcaklıkları düşecek mi? Detaylar haberimizde…

Bursa’da şehir merkezinde sabah saatlerinde kısa süre etkisini gösteren kar yağışı yerini yer yer güneşli, soğuk ve bulutlu bir havaya bıraktı. Yarın ise havanın sabah saatlerinde sisli öğleden sonra ise tekrardan güneşli olması bekleniyor. Ancak uzmanlar havanın soğuk olacağını belirtiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgiye göre gündüz sıcaklıklar 7 derece olurken gece ise eksi 7 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

Cuma gün ise kentte karla karışık yağmur bekleniyor. En düşük sıcaklık 2, en yüksek 10 derece tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur, cumartesi ve pazar günü yerini kar yağışına bırakacak. Cumartesi günü en düşük sıcaklık 0, en yüksek 3 derece olacakken pazar günü ise havanın en düşük eksi 4, en yüksek 0 derece olması tahmin ediliyor.

Yeni haftada pazartesi günü ise kar yağışının devam edeceği öngörülüyor. Bununla birlikte sıcaklıklar gece eksi 9 dereceye kadar düşecek.

Yetkililer, özellikle buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarını sürdürüyor…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika paylaştığı harita ve uyarıları şöyle;

Haftalık Hava Durumu (20 – 26 Ocak 2022) Hava sıcaklıklarının yarından(Perşembe) itibaren batı kesimlerden başlayarak hafta sonunda iç ve doğu kesimlerde artacağı ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde tekrar azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bursa için 5 günlük hava tahmin raporu şöyle;