#

Bursa

BUÜ Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kapatılacağı iddialarına ilişkin açıklama

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği’nin kapatılacağına dair sosyal medyada çıkan paylaşımlar üzerine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz açıklama yaptı.

Kliniğin eğitim ve bakım hizmetlerine aynı şekilde devam edeceğinin bilgisini paylaşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Sağlık hizmeti, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Bursa’mızda da durmaz. Üniversite yönetimi, Tıp Fakültesi Dekanlığımız ve Başhekimliğimiz bu sorun karşısında devreye girdik ve çözümü ürettik. Hematoloji Bilim Dalı’ndaki bir arkadaşımızı aynı zamanda onkolog olması hasebiyle çocuk onkolojisinde görevlendirdik. Hasta yakınları müsterih olsunlar. Çünkü netice itibariyle burada yönetici olanlar ve onun dışında sağlık hizmeti verenler vicdan sahibi insanlardır. İşin sadece bilim değil, vicdani boyutuyla da ilgilenmek durumundalar. Bilim ve vicdan bir araya getirilerek orta yolu bulduk” diye konuştu.

Çocuk Hastalıkları Sağlığı Anabilim Dalı’nın altında çocuk hematoloji ve çocuk onkoloji olmak üzere iki ayrı bilim dalının bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu iki bilim dalı ayrıdır. Ancak diplomalarda çocuk onkoloji ve çocuk hematoloji müşterek bilim dalı yazıyor. Büyük ölçüde araştırma ve devlet hastanelerindeki bu unvanlara sahip akademisyenler daha çok hematolojiye yönelmiş durumdalar. Uzmanlık eğitimi alan arkadaşlarımız bunlar. Uzun gayretler sonucunda bu noktaya geliyorlar. Yani en erken göreve başlayan 34-35 yaşında başlıyor. Uzun ve meşakkatli bir yol. Bu yüzden de hoca bulmak zor oluyor” açıklamasında bulundu.

“KENDİ İÇİMİZDE ÇÖZÜYORUZ”

Çocuk Onkoloji Kliniği’nde görevli bir akademisyenin önceki hafta açık kalp ameliyatı geçirdiğini ve uzun süreli bir tedavi sürecine ihtiyacı olacağının altını çizen Rektör Kılavuz; “Geride kalan bir uzmanımız da istifa kararı almış. Eksikliklerimizi en aza indirecek ve meseleyi kendi içimizde bir an evvel çözecek şekilde organizasyonumuzu yaptık” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE YETİŞTİRİYOR VAKIFLAR KAPIYOR

Açıklamasında yetkililere de seslenen Kılavuz; “Üniversite hastaneleri ve tıp fakülteleri elemanı yetiştiriyor. Ancak maalesef vakıf üniversiteleri ve ona bağlı hastaneler bu elemanları transfer ediyorlar. Devletimizin bu konuda en azından yetiştiği kuruma 5 yıl 6 yıl veya belki 10 yıl hizmet etmeksizin başka bir kuruma geçmesine engel olacak bariyerler koymasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. Tekrar ediyorum, hastalarımız müsterih olsunlar. Onlara duyarlı bir yönetim ve sağlık kadrosuna sahibiz. Devletin bu kadar fırsat ve imkan sağladığı bir kesime hiç kimse duyarlı olmaktan müstağni kalamaz. Nitekim biz de kalmadık. İnşallah Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde yandal uzmanı bir başka arkadaşımızı onkolojide görevlendirerek takviye edeceğiz. İleri takviyeler için de kadro ilanlarımız olacak. O konuda da yöneticilerden destek bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.