#

Gündem

ByLock’un lisans sahibi tutuklandı

Terör örgütü FETÖ’nün haberleşme programı ByLock’un kurucusu David Keynes’in (Alpaslan Demir) Haziran ayında Türkiye’ye gelerek teslim olduğu ve tutuklandığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Keynes hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede Keynes hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ByLock’un lisans sahibi David Keynes hakkında 17 Aralık 2020’de yakalama emri çıkartılmıştı. FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi David Keynes’in 9 Haziran’da İstanbul’a gelerek teslim olduğu ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklandığı ortaya çıktı. Peki, David Keynes kimdir? ByLock’un lisans sahibi David Keynes hakkında bilinenler…

David Keynes, yüksek lisans eğitimi için ABD’ye gittikten sonra vatandaşlık alıp ismini değiştiren bir Türk. Amerikan pasaportundaki adı, David Keynes. Verdiği bilgilere göre 1973’te Türkiye’de dünyaya gelen David Keynes, babasının 13 yaşında Türk vatandaşlığına geçtiğini ifade ediyor. Annesi ise Giresunlu. Keynes, çocukluğunun geçtiği Ankara’da, lise yıllarında Gülen cemaatine bağlı FEM Dershanesi’ne gitmiş

Bu sırada Işık Evi’nde kalmış. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okuduktan sonra 2001’de yüksek lisans eğitimi için ABD’ye gitmiş.

Aynı okulda üniversite öğrencisi olan (gerçek adını gizlediği) ‘Tilki’ lakaplı Türk arkadaşıyla tanışmış. ‘Tilki’ ile 2003-2004 yılları arasında Oregon eyaletine bağlı Portland şehrinde aynı evde kalmış.