#

Genel

Çarkıfelek meyvesi nedir? Çarkıfelek meyvesi nerelerde yetişir?

Çarkıfelek meyvesi nedir? Çarkıfelek meyvesi nerelerde yetişir?

2020 MasterChef Türkiye’nin dün (23 Eylül 2020 Çarşamba) ekranlara gelen son bölümünde Somer şef tarafından yapılan pavlova tatlısının içerisinde kullandığı Çarkıfelek meyvesi izleyicilerin dikkatlerini üzerine topladı. Bu bağlamda meyveye ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler Çarkıfelek meyvesi nedir, nerelerde yetişir? şeklinde sorularla araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Çarkıfelek meyvesi nedir, nerelerde yetişir? İşte tüm bilgiler…

Yakından takip edilen yemek yarışması MasterChef Türkiye’nin dün gece (23 Eylül 2020) ekranlara gelen son bölümünde Somer Şef tarafından yapılan pavlova meyvesi içerisinde yer alan Çarkıfelek meyvesiyle dikkatleri çekti. Söz konusu meyveyle ilgili detayları merak edenler Çarkıfelek meyvesi nedir, nerelerde yetişir? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Çarkıfelek meyvesi nedir, nerelerde yetişir? İşte merak edilenler…

ÇARKIFELEK MEYVESİ NEDİR, NERELERDE YETİŞİR?

Dünya genelinde “Passion Fruit” ismiyle tanınan ve bilimsel adı Passiflora Edulis yani Tutku Meyvesi ya da bizdeki diğer adıyla Çarkıfelek meyvesi egzotik meyveler sınıfındadır.

Asıl yetişme alanı Amerika kıtası olarak bilinir. Söz konusu kıtadan dünya geneline yayaılım göstermiştir ve bilinen 400 çeşidi bulunmaktadır. Çoğunlukla Kolombiya, Brezilya, Arjantin benzeri tropik özellikteki ülkelerde bulunmaktadır. Adı geçen bölgelerde Maruçya ya da Gulupa da denilmektedir.

Çarkıfelek meyvesinin sahip olduğu kıvam ve aromanın benzeri bulunmamaktadır. Mor renge sahip kabuk kısmında sulu, jöle formlu ferah bir meyve özü barındırmakta ve çıtır özelliğiyle keyifli şekilde yenilebilen çekirdeklere sahiptir.