#

İstanbul

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak

İstanbul Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi kabul edilerek fethi kabir işleminin yapılmasına karar verildi.

Öldürdüğü sevgilisi Münevver Karabulut’u kafasını kestikten sonra çöp konteynerine atan Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014 günü Silivri Cezaevi’nde intihar etmişti. Cem Garipoğlu Şakirin Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi ancak hakkındaki komplo teorileri hiç bitmedi. Bir çok kişi ölmediğine, ailesi tarafından kaçırıldığına inandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, hem Cem Garipoğlu’nun hem de Münevver Karabulut’un ailesinin ortak talebi üzerine mezarın açılmasına ve DNA testi yapılmasına karar verdi.

BAŞSAVCILIK BU KEZ KABUL ETTİ

Karabulut ailesi görüntülere rağmen Cem Garipoğlu’nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması taleplerini yineledi. Mezardaki bedenin Garipoğlu’na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Savcılığa gönderilen dilekçede, cinayetten hemen sonra yürütülen soruşturmada yaşanan eksiklikler de tek tek sıralandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu kez talebi kabul etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, belirlenecek bir heyetin Cem Garipoğlu’nun mezarını açarak DNA örneği almalarını ve örneklerin Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini istedi.