#

Bursa

CHP İl Başkanı İsmet Karaca Açıkladı

‘Ercan Korkmaz’ın ihale salonunda olmasının CHP grubuyla ilgisi yok’

Avukat ve meclis üyesi, ancak ne hukuk ne etik tanıyor’ derken boşuna demedik. Açıklamaları, hakkındaki beyanları teyit niteliğinde.

Kendini haklı çıkarabilme adına, yaptığı açıklamada, Atatürk’ün adını kullanması yetmezmiş gibi ilgi ve gerek bulunmadığı halde annesinden bahsederek duygu sömürüsü yapması hususunu tüm kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Keşke bu acizliği yapmasaydın.

Sayın Ercan KORKMAZ, şapka düştü, kel göründü. Kendini beyhude paralama.

Ak olmadığın halde, kendini aklamak maksadı ile yaptığın açıklamalara bir bir yanıt vereyim.

1 – İhale alıcısı Tayyar TÜRKEŞ, neden ihale komisyonuna ya da Osmangazi Belediye Başkanlığına değil de, CHP’li bir meclis üyesine konu hakkında bilgi verme ihtiyacı duydu.

2 – Yaptığın açıklamada; Osmangazi Belediyesince ihalenin 10.12.2019 tarihinde gerçekleştirildiğini, ihalenin bittiği tarihten birkaç gün sonra BEMSA A.Ş. vekili Av. Osman ORHAN tarafından ihalenin iptali talebi ile idari yargıda dava ikame edildiğini beyan etmişsin. İkame edilen dava, beyan ettiğin gibi ihalenin gerçekleştirildiği 10.12.2019 tarihinden birkaç gün sonra değil, 08.04.2020 tarihinde ikame edilmiş.

Ayrıca; ikame olunan davanın konusu beyan ettiğin gibi 10.12.2019 tarihinde gerçekleştirilen ihale işleminin iptali değil, söz konusu ihalenin gerçekleştirilmesine ilişkin Osmangazi Belediye Meclisinin 09.10.2019 tarih ve 2019 / 195 Esas ve Osmangazi Belediye Encümeninin 05.11.2019 tarih ve 3453 sayılı kararlarının iptaline ilişkin.

3 – Spor kulübü derneği ve kanunun menfaati için davayı takip ettiğini ifade etmişsin. Emin ol buna kargalar da gülmez. CHP’li bir meclis üyesi olarak ihaleyi kazanan spor kulübü derneği vekili sıfatı ile dava takip etmenin kamu menfaati ile bağdaşmadığını sende çok iyi biliyorsun.

Var sen hala, amacının bireysel menfaat değil de kamu menfaati olduğunu söylemeye devam et.

4 – Soruyorum; Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclisi içerisinde yer alan, partili bir siyasetçinin, yaranan hukuki ihtilafın taraflarından biri ile avukat – müvekkil ilişkisi içerisinde olması siyasi etik açısından ne kadar doğru?

5 – İhalenin mahkeme denetiminden geçtiği yönündeki beyanların da tamamen asılsız ve kötü niyetli. Çünkü; bir hukukçu olarak sende çok iyi biliyorsun ki; yargı süreci hala devam ediyor.

6 – Otopark olarak kullanılmak üzere ihale edilen alanın güney cephesinden 15 metrelik giriş / çıkış yolunun olduğunu ifade etmişsin ki; hukuki ve fiili anlamda söz konusu alanın otopark olarak kullanılmasının mümkün olmadığını sende biliyorsun. Bu yöndeki beyanlarının haksız, hukuksuz ve kötü niyetli olduğu hususu Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi kayıtları ile sabit.

7 – Konu ile uzaktan yakından bir ilginin bulunmadığını söylemişsin. Bu yöndeki beyanın da hakikat ve samimi olmadığını bizatihi mensubu olduğun partinin il başkanının konuya ilişkin yaptığı açıklama ile cevaplamak isterim.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet KARACA konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “ ..Karar meclisten geçtikten sonra, Belediye encümeninde ihalenin yapılacağı gün, Osmangazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Sefa Yılmaz tarafından belediye meclisi üyelerimiz Hasan Keleşoğlu ve Halil Aktaş görevlendirilerek, ihalenin takibi, katılımcılar, kaça sonuçlandığı konularında bilgi edinmeleri istendi. O üyelerimiz salona gidince, meclis üyemiz Av. Ercan Korkmaz’ın da ihale salonunda bulunduğunu görüyorlar. Ercan Korkmaz’ın ihale salonunda olmasının CHP grubuyla ilgisi yok. Avukatlık mesleği çerçevesinde o salonda… ”

Oysa sen, “Ben Osmangazi Meclisi Encümeni tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılmadım, pey sürmedim” demiştin.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet KARACA’nın yaptığı açıklamada öyle bir cümle var ki; ağzın ile kuş tutsan da faydası yok.

Ne diyor, il başkanın; “…CHP bu yerin kiralanmasına karşı çıkmış. Grup kararı alarak hayır oyu vermiş. AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla ihaleye çıkılmış..”

Söz konusu alanın, otopark olarak kullanılmasına yönelik ihale kararının görüşülmesi aşamasında mensubu bulunduğun parti tarafından grup kararı alınarak “HAYIR” oyu verilmesine rağmen, grup kararına ve parti disiplinine aykırı bir şekilde, ihale alıcısının vekili olarak görev yapmanıza rağmen konu ile uzaktan ya da yakından ilginizin olmadığı yönündeki beyanınız, kamuoyu ve mensubu bulunduğunuz partinin iradesi ile alay etmektir.

8 – Esas olan, yerel belediyelerin kendi sınırları içerisinde ihtiyaçları karşılamasıdır. Hal böyle iken, otopark olarak kullanılmak üzere ihale edilen söz konusu alanın, Osmangazi Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren bir spor kulübüne ya da başkaca bir kuruluşa değil de Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Nilüfer Karaman Spor Kulübü Derneğine ihale edilmesi, akıllara ihalenin kamu menfaati için değil de bireysel menfaat için mi gerçekleştirildiği sorusunu getiriyor.

9 – Amatör Spor Kulüplerinin amacı Dernekler Kanunu’nda tanımlanmıştır. Buna göre; yetişmekte olan nesile spor bilinci ve alışkanlığını kazandırmaktır. Asli amacı gelir elde etmek olmayan, otopark çalıştırma ruhsatı bulunmayan bir amatör spor kulübünün hukuki ve fiili anlamda otopark olarak kullanılması mümkün olmayan bir alan için ilk etapta 90.000,00 TL gibi amatör spor kulüpleri için fahiş olarak kabul edilecek bir meblağı nakit olarak ödeyebilmesi de akıllara gelen başka bir soru.

10 – Söz konusu alanın otopark alanı olarak kullanılması ancak; Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğüne yapılacak başvurunun, gerekli şartlara haiz olması durumunda mümkün olmakla, ihale alıcısı vekili olarak tarafınızca bu doğrultuda gerçekleştirilmiş bir başvuru var mıdır?

11 – Belirtmek gerekir ki; ihale edilen alana ilişkin belediye imar plan notlarında, söz konusu yerin sağında ve solunda yer alan mülkiyeti gökçen ailesine ait taşınmazlara ilişkin otopark olarak kullanılabileceğinin belirtildiği göz önüne alındığında; gökçen ailesinin rüçhanlı hakkının bulunmadığı beyanı abes ile iştigal niteliğindedir.

12 – Gökçen ailesi, ihale edilen alanın bulunduğu bölgede 1,5 Milyar Türk Lirası değerinde yatırım gerçekleştirileceğini ve yaklaşık 5.000 kişiye istihdam yaratılacağını duyurmuş ve bu konuya ilişkin olarak da ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirdiği ve bir takım protokoller imza edildiği tüm kamuoyunca bilinmekte.
Kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir projenin hayata geçmeyeceği yönündeki beyanlarınız ufkunuzun çapsızlığının göstergesidir.

CHP Bursa İl Başkanı Karaca’nın açıklamaları ile ilgili kısa bir şey söylemek gerekir ise; bugüne kadar haksız ve hukuksuz, inanmadığımız hiçbir iddiayı dile getirmedik. Doğru yayıncılık anlayışı içerisinde kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile faaliyet gösterdik. Ve daha da önemlisi temas ve mesafe ilkesini asla ihlal etmedik. İsmet Karaca’nın beyan ettiğinin aksine, amacımız; partisinin ismi arkasına saklanarak bireysel menfaat ortaklığı gerçekleştiren kötü niyetli kişilerin kamuoyuna teşhiridir.

“CHP geleneğinde iş takipçiliği yoktur” diyerek Ercan Korkmaz’a son noktayı koyan İl Başkanı Karaca, bir konuda da “İddiasını kanıtlamayan müfteridir” diyerek kibarlık yapmış. CHP’li bir il yöneticisi ve meclis üyesinin, taraflardan birinden rüşvet istediği iddiasına ben de şunu eklemek istiyorum. Eğer, iddia edildiği gibi İl başkanı Karaca’nın bizden bir talebi olduysa “Senin gibi şerefsiz, haysiyetsiz ve onursuz” olsun. Eğer, il başkanı bizden böyle bir talepte bulundu ve biz bırak para vermeyi tepkisiz dahi kaldıysak yine “Senden beter şerefsiz, haysiyetsiz ve onursuz” olalım.

Erdinç Karakaş