#

Bursa

CHP’li 81 İl Başkanından Gülşah Durbay’a Destek Mesajı

CHP’li 81 il başkanı, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik yapılan saldırılara karşı ortak bir açıklama yaptı. CHP Bursa İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından da paylaşılan açıklamada, Durbay’a destek mesajı verildi.

CHP’li il başkanları, Durbay’a atılan iftiraların haksız ve çirkin olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Manisa Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’a atılan adi iftiraların karşısındayız. 18 yaşından bugüne dek cumhuriyet değerlerini savunmak için partimizin her kademesinde mücadele eden, gençlik kollarımızda yetişmiş, bizlerin yoldaşı ve kardeşi olan Gülşah Başkanımıza 81 il örgütü olarak sahip çıkıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Açıklamada, Durbay’ın genç yaşta siyasette verdiği mücadele ve başarılarına değinilirken, özellikle kadınların siyasetteki ve iş hayatındaki rollerinin artırılması gerektiği vurgulandı. CHP’li başkanlar, Durbay’ın zor bir hastalığa yakalandığını üzülerek öğrendiklerini ifade ederek, bu zor süreçte Durbay’a yapılan saldırıyı insanlık dışı olarak nitelendirdi.

“Gülşah Başkanımız, kadınların siyasette, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele eden bir cumhuriyet kadınıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri ve yol arkadaşları olarak bizler de onun yanındayız.”

Ayrıca, açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından artan kadına yönelik şiddet olaylarının hem fiziksel hem de psikolojik açıdan daha görünür hale geldiği vurgulandı. Gülşah Durbay’a yapılan saldırının, kadına yönelik şiddetin bir türü olduğu ve bu saldırının politik bir yapıdan kaynaklandığı ifade edildi.

Son olarak CHP il başkanları, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine dikkat çekerek, partilerinin bu süreçte hedeflerine ulaşacağına inandıklarını belirttiler. Açıklama, CHP’nin her türlü saldırıya karşı tek vücut olarak en sert tepkiyi göstereceği mesajıyla sona erdi.

“Şunu herkes çok iyi bilsin ki; İktidar hedefine kilitlenmiş ve birbirlerine kenetlenmiş Cumhuriyet Halk Partilileri hiçbir güç yolundan çeviremeyecektir.”

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın