#

Gündem

Çocuk gelin skandalı davasında karar

6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesiyle ilgili davada, baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl hapis cezası, kız çocuğunun evlendirildiği Kadir İstekli’ye 30 yıl hapis cezası, anne Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

İstanbul’da H.K.G. adlı 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasında mahkeme kararı açıklandı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, kız çocuğunun evlendirildiği Kadir İstekli’ye 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel’e 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. H.K.G., ifadesinde çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını ve bunun kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.

Bu iddiayla başlayan soruşturma sonucunda Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile dava açıldı. İlk duruşmanın 30 Ocak’ta yapılması kararı alındı.

Davanın ikinci duruşmasında Adli Tıp Kurumu raporu, H.K.G.’nin ruh sağlığının bozulduğunu belirtti ve cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Ancak davada 3. ve 4. celseler, savcının mazeretli olması nedeniyle ertelendi.