#

Gündem

Cumhrubaşkanı Erdoğan’dan müsilaj talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 millet bahçesinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Marmara’daki müsilaj sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talimat verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü”nde 10 yeni millet bahçesinin toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hastanelerimiz nasıl bu salgın döneminde milletimizin sağlığının korunmasında hayati öneme sahip olmuşsa millet bahçelerimiz başta olmak üzere yeşil alanlarımız da adeta insanlarımıza nefes borusu işlevi görmüştür.

Çevre alanındaki projelerimizi millet bahçeleriyle taçlandırıyoruz. Şehir merkezlerinde yer alan millet bahçelerimiz insanlarımıza yürüme mesafesinde erişim imkanı sağladığı için, afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet verecektir.

Ağaçlandırma merkezlerinden alarak, ithal ederek İstanbul’un yol kenarlarını ağaçlandırdık. Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz. Bisiklet kullanımını da teşvik ediyoruz. Türkiye bisiklet yolu master planını tamamladığımızda Avrupa bisiklet ağı ile bütünleştireceğiz.

Son dönemde Marmara’da karşımıza çıkan müsilaj gibi sorunların kaynağı arıtılmadan denize bırakılan atıklardır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimat verdim. İBB niye yapmıyor, İzmir niye yapmıyor demeyeceğiz. Başta Marmara olmak üzere bu beladan denizlerimizi kurtaracağız.

Haliç’i nasıl temizlediysek, ki daha büyük belaydı, müsilaj sorunundan da denizlerimizi kurtaracağız. Kirlilik kaynağı olabilecek her yerde denetimler yapıyoruz. Marmara’dan Karadeniz’e yayılmaması için hızla adım atacağız. Müsilaj sorununun üstesinden geleceğimize inanıyorum.”