#

Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdğan: “Türkiye için tünelin ucundaki ışık gözükmüştür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye için tünelin ucundaki ışık gözükmüştür” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında; “Türkiye bu sıkıntılı dönemi, istikbaline daha güvenle ve umutla baktığı bir motivasyonla geride bırakıyor. Gücünü inancımızdan alan sabrımızla, millî birliğimizle, gelişmiş yerli üretim altyapımızla, örnek dayanışmamızla gösterdiğimiz fedakârlığın neticelerini almaya başlıyoruz” dedi.

Erdoğan açıklamasının devamında;

“Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik.

Test sayısında bir milyona doğru gitmemize rağmen yeni hasta ve günlük ölüm sayımız günden güne azalıyor.

İyileşen hasta sayımızın yeni hasta sayısını geçmesi, olumlu yönde önemli bir kırılma olduğunu gösteriyor.

Sadece ülkemizdeki vatandaşlarımızın sağlığını korumakla ve tedavisiyle yetinmedik, dünyanın her yerindeki kardeşlerimize de sahip çıktık.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin çaresiz kaldığı pek çok konuda biz, kendimize yeterli olmanın ötesinde dostlarımıza destek verecek bir seviyeye ulaştık.

Türkiye bu sıkıntılı dönemi istikbaline daha güvenle ve umutla baktığı bir motivasyonla geride bırakıyor.

Gücünü inancımızdan alan sabrımızla, milli birliğimizle, gelişmiş yerli üretim altyapımızla örnek dayanışmamızla gösterdiğimiz fedakarlığın neticelerini almaya başlıyoruz.

Kriz sonrası yeniden yapılacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürürken inanıyorum” ifadelerini kullandı.