#

Bursa

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü iş birliğinde çiftçilere 28 bin kuşkonmaz fidesi ve 2 bin 400 Trabzon hurması fidanı dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında 5 üreticiye ikişer dekar ve bir üreticiye 5 bin 600 adet olmak üzere kuşkonmaz fidesi, bir dekara 40 adet ve bir üreticiye 120 fidan olmak üzere kurutmalık Trabzon hurması desteği verildi.

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği

Toplam 60 dekar meyve bahçesi oluşturulurken, projenin toplam maliyeti 105 bin lira oldu. Maliyetlerin yüzde 70’i Büyükşehir Belediyesi tarafından, yüzde 30’u ise üreticiler tarafından karşılanacak. Kuşkonmaz bitkisinin yetiştiriciliği ise Bursa’da ilk kez alternatif ürün olarak desteklenecek.

İlçe merkezindeki fidan dağıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi sürecine rağmen yeni projeleri kazandırmaya devam ettiklerini bildirdi.

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği

Hollanda’nın tarım topraklarının Türkiye’nin 6’da biri olmasına rağmen gelirinin üç katı olduğuna dikkati çeken Başkan Aktaş, Türkiye’nin önünde tarımsal anlamda önemli fırsatlar olduğunu belirtti.

Ahududu, yaban mersini, aronya, siyez buğdayı üretimlerinde güzel gelişmeler yaşandığını kaydeden Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bursalılar olarak tabir yerindeyse altın madeninin üzerinde oturuyoruz. Buralar çok bereketli topraklar. Ne ekerseniz fazla fazla karşılığını alırsınız. Kaliteli ve doğru işleri doğru zamanda yapmalıyız. Kuşkonmaz üretiminde Büyükşehir Belediyesi olarak geri alım garantisi veriyoruz. Tarımla ilgili yapabileceğimiz çok güzel hamleler var. Daha nitelikli ürünlere yönelmeliyiz. Ciddi potansiyelimiz var.”

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de projenin hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise 2016 yılından bu yana ilçede Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve milletvekillerinin desteğiyle 600 bin fidanın dağıtıldığını aktardı.

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da katma değeri yüksek ve geri dönüşümü fazla olan ürünleri çiftçiyle buluşturmaya devam ettiklerini bildirerek, “Belediye olarak 20 dönümlük alanda Trabzon hurması için örnek bahçe oluşturacağız. Bu sene çiftçilerimiz sadece yaban mersininden 750 bin lira kazanç sağladı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinden destek aldık. Yaban mersini konusunda ciddi talep var.” değerlendirmesinde bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan da projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Dağ yöresine nitelikli tarım desteği