#

Bursa

DAĞDER’de geleneksel buluşma

DAĞDER’de uzun yıllardır aralıksız olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Bayramlaşma Danışığı Gecesi yine renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa’nın dağ bölgesi olarak adlandırılan Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçesinin köylerinden Bursa’ya göç eden aileler yüzlerce yıllık gelenekleri unutulmasın diye Tahtakale semtinde bulunan DAĞDER binasında her hafta Salı Danışığı gecesi düzenliyor.

Salı Danışık Gecesi’nin bu hafta ise Kurban Bayramı nedeniyle geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı Gecesi oldu.

Bursa Milletvekilleri, belediye başkanları ile Basın sorumlusu Ramazan Deniz ve çok sayıda DAĞDER üyesi hazır bulundu. Geceye katılan konuklar oyun havaları eşliğinde oynayan yörük oyunlarıyla keyifli bir gece geçirdi. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osmam Tayır da örf, adet ve geleneklerine sahip çıkan DAĞDER ve üyelerine teşekkür etti.

GENELEKSEL BULUŞMA

DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, DAĞDER Geleneksel Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma danışığı gecesinde konuştu. Başkan İsmail Aydoğdu, “Geçmiş Kurban Bayramınızı tebrik ederim. DAĞDER olarak birlik beraberlik içinde mutlu huzurlu nice bayramlar diliyorum.

Gecemize katılan tüm üyelerimize ve ailelerine bir kez daha teşekkür ederim” dedi. DAĞDER Genel Başkanı Yardımcısı Derya Başak ise, geceye sponsor olan ve destek veren DAĞDER eski Başkanı Yüksel Yaşar ve Flaş Oto Döşeme sahibi İlhami Alpay ile Basın sorumlusu Ramazan Deniz’e teşekkük etti.