#

Bursa

DAĞDER’den geleneksel danışık gecesi

Yaz döneminde ara verilen Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin her hafta geleneksel olarak düzenlediği ‘DAĞDER Salı Danışık Gecesi’, Keles Kozbudaklar işbirliği ile gerçekleştirildi.

Bursa Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER)’in her hafta Salı geceleri geleneksel olarak düzenlediği ‘DAĞDER Büyük Danışık Gecesi’, Keles Kozbudaklar işbirliği ile DAĞDER Evi’nde gerçekleştirildi.

Yaz döneminde ara verilen Salı Danışık Geceleri bu özel geceyle tekrar başlamış oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı geceye DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Avukat İdris Kaydul, önceki dönem FADILDER Başkanı Mustafa Balı ve Seferi Işıklar Köyü sakini ve Basın Sorumlusu Ramazan Deniz hazır bulundu.

DAĞDER Salı Danışık Gecesi’nin açılış konuşmasını yapan DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, ‘Danışık Geceleri’nin yöresel ve milli kimliğimizin ayrılmak bir parçası olduğuna işaret ederek, geçtiğimiz yıl UNESCO’nun somut olmayan kültür mirası olarak kabul edildiğini vurguladı.

DANIŞIKLAR DOSTLUĞUN NİŞANESİ

Orta Asya’dan günümüzde 700 yılı aşkındır bu topraklarda hüküm süren kültürel bir geçmişe sahip olduklarına dikkat çeken İsmail Aydoğdu, “Sadece cephede değil milli kimliğimizi koruma ve gelecek nesillere miras olarak bırakma noktasında da büyük savaş verdik. Bizi diğer milletlerden ayıran şey farklı bir Türk Kültürü içerisinde bulunmamız. Özellikle dağ yöresi 700 yıldır homojen bir kültür şeklinde varlığını devam ettiriyor. Yöresel folklor oyunlarımızdan hayvanlara vurduğumuz damgalara kadar kültürümüzün işaretlerini görebiliyoruz. İnşallah Danışık Programlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Danışıklar kendi lisanımızda bir istişare ve dayanışma programıdır. Dolayısıyla biz Danışık Programlarımızı dostluğumuzun, kardeşliğimizin nişanesi olarak görmekteyiz. Bu vesileyle geleneksel Salı Danışık Gecemizin gerçekleşmesin büyük katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi. Gece Keles Kozbudaklar Köyü’nün yöresel oyunları ve eğlencesiyle son buldu.

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın