#

Bursa

DEVA Bursa’dan 19 Mayıs kutlaması

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılı kutlamaları nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk töreni sonrasında İl Gençlik Çalışmaları Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Gençlere Söz Veriyoruz” programında hazırlanan panoya sorunlarını yazan gençleri dinledi.

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Bayramı’nı kutladıktan sonra DEVA Partisi’nin gençlere verdiği kıymete değindi.

Gençlerin yanında değil, arkasında yürüyoruz

Özgöz konuşmasında: ” Partimizin tüm organlarında gençlik kotası bulunuyor. Siyasette gençleşmeyi önce kendi partimizde sağladık. DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak teşkilatlarımızda gençleri görmekten heyecan ve güven duyuyoruz. Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın da ifade ettiği gibi, “Gençlerle yan yana yürümüyoruz, gençlerin arkasında yürüyoruz.”

Kuşak analizlerine, gençleri etiketlemeye ihtiyacımız yok

“Bazı siyasi partiler sanki yeni bir canlı türü keşfetmişler gibi Z kuşağından bahsediyorlar. Bizim bunu yapmamıza gerek yok. Çünkü il ve ilçe teşkilatlarımızdaki çalışmalarımızı gençlerle birlikte sürdürüyoruz. Siyasetin bilindik ezberleri ile işimiz yok. Bizim odağımız daima gençlerin gerçek sorunları olacaktır.

Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan, 19 Mayıs’ın 103. yılında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum. İnanıyorum ki ülkemizin kurtuluşu siz gençlerin hayal gücü ve emeğiyle gerçekleşecektir.”

Gençlerin kaçmak değil, yaşamak istedikleri bir Türkiye istiyoruz

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen programda konuşan DEVA Partisi Bursa İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Muhammet Ekrem Kırbaş şunları söyledi:

“Gençlerin sorunları ve yaşadığı zorlukları özgürce belirtebilmeleri amacıyla stant çalışması ve pano etkinliği hazırlığımızla “Gençlere Söz Veriyoruz” programımızı gerçekleştirdik. Gençler özgürlük, işsizlik, gelecek kaygısı, eğitim gibi nice konudan muzdarip. Sosyal medyada dostlarıyla ‘Silivri soğuktur şimdi’ diye şakalaşıyorlar. Gençler yurt dışına daha fazla özgürlük ve demokrasi için gitmeyi düşünüyor.

Bizler, DEVA Partisi olarak Türkiye’yi, gençlerimizin arzu ettikleri ülke hâline getirmek için çalışıyoruz. Çünkü ülkemizi, gençlerin kaçmak değil, yaşamak istedikleri bir ülke haline getirmedikçe, ülkemize olan borcumuzu ödeyemeyeceğiz.”