#

Siyaset

DEVA’dan MHP’ye cevap geldi

DEVA Partisi’nden MHP yöneticilerinin Genel Başkan Ali Babacan’a yönelik sözlerine açıklama geldi. Açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara dikkat çekilerek, “Böyle bir ortamda iktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye’nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur” denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni kurulan partilere dönük sözlerinin ardından başlayan tartışmada DEVA Partisi’nden açıklama geldi.

Açıklamada, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katıldığı bir programda Bahçeli’nin sözlerinin sorulması üzerine MHP’nin iktidar ortağı olduğu üçlü koalisyon döneminde yaşanan ekonomik krizin hatırlatıldığı, bugün de yeniden derin bir ekonomik kriz içerisinde olduğu belirtildi, “2001 krizinde iktidar ortağı olan Bahçeli, bugün yine iktidar ortağıdır” denildi.

Türkiye’nin her geçen gün fakirleştiği, devlet kurumlarının zafiyet içine düştüğü belirtilen açıklamada, “Böyle bir ortamda iktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye’nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur” denildi.

‘HERKES EN İYİ BİLDİĞİ İŞİ YAPACAK’

MHP Genel Başkan Yardımcılarının açıklamalarının hakaret ve iftiralardan ibaret olduğu belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:
“Biz ülkemizin böyle çirkin bir dili hak etmediğini düşünüyoruz. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak yola çıkarken de söylediğimiz gibi siyasi mecrada hakaret, iftira ve boş polemiklere tevessül etmeyeceğimizi bir kere daha hatırlatıyoruz. Bazıları alışkanlıkları gereği kavgadan, husumetten, hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Herkes en iyi bildiği işi yapacaktır. Biz DEVA Partisi olarak, kendi alanında her biri ayrı bir başarı hikâyesine sahip olan partililerimizle gece-gündüz Türkiye için çalışıyoruz, üretiyoruz. Ülkemizin demokrasi, insan hakları, adalet ve ekonomi alanında içine düşürüldüğü bu durumdan çıkması ve her alanda ilerlemesi için tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız yok.”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA’nın da aralarında bulunduğu yeni kurulan partileri “FETÖ organizasyonu” olarak nitelendirmiş, Babacan bu sözlere, “Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar. Şu anda iktidar güçleri ellerinde. Ülkeye hangi faydası dokunuyor, bu ülke ayağa kalksın, krizi çabuk atlatması için ne üretiyorlar? Ben bunu çok merak ediyorum. Bunu anlatsınlar” yanıtını vermişti.

Babacan’ın bu sözleri üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından yapılan açıklamada “Hayırsız evlat”, “acemi boksör” ifadeleri kullanılırrken, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da, “Kraliçenin narin Gül’ünün sahaya sürdüğü piyon dahi cesaretini toplayıp üzerimize gelmektedir” demişti. (Duvar)