#

Ekonomi

Dolar yeniden 13 seviyesini aştı

Hafta başından bu yana yükselen dolar/TL güne 13.25 seviyesinden başlarken 13.45 seviyelerine ulaştı. 15 TL’nin üzerinde güne başlayan euro ise, 15.21’i gördü. Merkez Bankası müdahaleleri ve kur korumalı mevduat düzenlemesiyle 10.27’ye kadar gerileyen kurda hafta başından bu yana yükseliş var.

Hafta başından bu yana yükseliş eğiliminde olan döviz kurları yukarı hareketini sürdürüyor. Dün 12 lirayı aşarak 12.88’i gören dolar kuru, bugün de 13 lirayı aştı ve 13.45 seviyesini gördü. Euro/TL’de de 15 seviyesi aşılırken, 15.21 TL’ye ulaştı.

Türk lirası hafta başından bu yana yüzde 14 değer kaybıyla dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi olurken en çok değer kaybeden ikinci para birimi yüzde 2 düşüşle Güney Afrika randı oldu.

2021’e 7,49 civarında başlayan dolar kuru sene başından bu yana yüzde 75’ten fazla yükseliş kaydetti.

Nebati: Dolardaki bu radikal düşüşten sonra bunun salınımlarının hafif gelmesi beklenemez

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “TL mevduat sahipleri koruma altında, yükselişten etkilenmeyecek. 18 liraya giderken ki rakamlar sürekli değişti ve yukarı doğru değişti. Dolardaki bu radikal düşüşten sonra bunun salınımlarının hafif gelmesi beklenemez. Salınımı görebiliyoruz, takip edebiliyoruz. Her şey kontrol altında.” dedi.

Bakan Nebati kur korumalı TL mevduata katılımla ilgili olarak, “Bugün 59,8 milyar lira. Bireysellerin döviz mevduatı 169 milyar dolardan 162 milyar dolara düşmüş durumda.” açıklamasında bulundu