#

Gündem

Dünya Dilara hemşirenin bu fotoğrafını konuşuyor

Son dakika haberlerine göre; Dünya, foto muhabiri Ümit Bektaş’ın çektiği Reuters Haber Ajansı’nın servis ettiği Dilara hemşire’nin fotoğraflarını konuşuyor.

Dilara hemşire, “Korkuyoruz ama bu mesleği yapmaktan gurur duyuyoruz” diyerek her gün mesleğini icra ediyor ve virüse yakalananlar için bir umut oluyor.

Reuters haber ajansı, Türkiye’de koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü bir yoğun bakım ünitesini fotoğrafladı.

Hastane yöneticisi Çetin Köksal, aralarında 14 doktorun da bulunduğu 85 sağlık çalışanının korona virüse yakalandığı bilgisini veriyor.

Tamamen iyileşen 85 sağlık çalışanı yeniden hastaları tedavi etmek için görevlerine geri döndü. Bir hemşire, koronavirüs hastası Mustafa Ak’a yemek yedirirken fotoğraflandı.

Onlardan biri olan hemşire Nihal Yavuz, tamamıyle koruyucu elbise giymiş bir şekilde ailesinin sağlığından endişe duyduğunu söylüyor: “Ailelerimize corona virüs bulaştıracağız diye korkuyoruz. Bazılarımız ailelerinden uzak duruyor. Çok sıkı ve özveriyle çalışıyoruz. Evet, endişe duyuyoruz.

Birçoğumuz koronavirüs kaptı, aralarında ben de varım. Ailelerimizden 14 gün ayrı kaldık, sonra yeniden işe döndük. Bu işi yaptığımız için çok gurur duyuyoruz.

Hemşire Dilara Fahrioğlu, yoğun bakım ünitesine girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

Bir başka odada ise yoğun bakım hemşireleri bir odada öğle yemeklerini yiyorlar.

Hastane yöneticisi Köksal, normalde cumartesi ve pazar günleri fazla doktorun olmadığı söylerken şu zamanda pazar günü bile 20 doktorun yoğun bakımda çalıştığını aktarıyor.