#

Genel

E-devlet bedelli askerlik sorgulama nasıl yapılır? Askerlik yerleri ve celp tarihleri sorgulama

Virüs nedeniyle ertelenen askerlik terhis ve celp işlemleri yeniden başlıyor. e devlet bedelli askerlik sorgulama ekranı günün ilk ışıklarından bu yana en çok ziyaret edilen sayfa oldu. e devlet bedelli askerlik sorgulama nasıl yapılır? Askerlik yerleri ve celp tarihleri sorgulamak isteyenler için bilinmesi gerekenleri derledik.

Askerlik celp, terhis ve sevk işlemleri normalleşme takvimiyle gündeme konulardan biri oldu. Corona virüsü nedeniyle mayıs celbinde silah altına alınacakların sevk işlemlerinin ertelenmesinin ardından, silah atlına alınacak olan asker adayları askerlik yerleri ‘ne zaman açıklanacak, celp ve sevk tarihleri ne zaman, belli oldu mu?’ şeklindeki sorulara yanıt arıyor. Beklenen açıklama geçtiğimiz günlerde gelmiş, hem celp hem de terhis süreciyle ilgili soru işaretleri yanıt bulmuştu. İşte celp, terhis ve sevk işlemlerinde son durum…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan çalışmaları ve normalleşme sürecine yönelik planlamaları anlatmıştı. MSB’den yapılan duyuruda yer alan bilgilere göre Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 sevk ve celp dönemlerine ilişkin sınıflandırma sonuçları kısa bir süre sonra paylaşılacak. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Terhisler ne zaman yapılacak? İşte askerlik celp, terhis ve sevk işlemlerinde son durum…

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSB’den yapılan duyuruda yer alan bilgilere göre Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 sevk ve celp dönemlerine ilişkin sınıflandırma sonuçları yani askerlik yerleri 28 Mayıs 2020 günü e-devlet üzerinden açıklandı.

CELP İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA

Kamu dairelerindeki pek çok işlemin gerçekleştirildiği e Devlet, askerlik tecil durumunu takip etmek isteyenler ya da askere gitmek üzere işlemlerini tamamlamış olanlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Askerlik yeri sorgulama işlemleri https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir e-Devlet’in resmi web sitesi aracılığıyla giriş yaparak gerçekleştiriliyor. Aşağıdaki bağlantı üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak askerlik yeri ve durum belgesi sorgulamalarınızı yapabilirsiniz..

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZBEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları da, Milli Savunma Bakanlığı’nın E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ