#

Magazin

Ekim ayının en çok dinlenen isimleri oldular

Ekim ayının en çok dinlenen isimleri oldular

Dijital müzik platformu fizy’de ekim ayının en çok dinlenenleri, Türkçe rap’in popüler ismi Ezhel ve arabeskin duayeni İbrahim Tatlıses oldu. Platformun en çok dinlenen ve beğenilen şarkıları; ‘Nimet’, ‘Galaksi’ ve ‘Kafamda Kentsel Dönüşümler’ olurken, kullanıcılar en fazla Demet Akalın’ın ‘Allah’ından Bul’ isimli parçasını paylaştı.

Türkiye’nin en çok tercih edilen, 35 milyondan fazla şarkıyı bulunduran dijital müzik platformu fizy’de ekim ayının en çok dinlenenleri, Türkçe rap denince ilk akla gelen isimlerinden Ezhel ve arabesk müziğin usta ismi İbrahim Tatlıses oldu. Sezen Aksu, Müslüm Gürses ve son dönemin en sevilen isimlerinden Ziynet Sali de platformun en çok dinlenen müzisyenleri arasında yer aldı.

Ekim ayının en çok beğenilen şarkıları ise son dönemin popüler müzik gruplarından İkiye On Kala’nın ‘Kafamda Kentsel Dönüşümler’ isimli parçası, Ece Mumay’ın eğlenceli şarkısı ‘Galaksi’ ve sosyal medya fenomeni Didomido’nun büyük beğeni toplayan ‘Nimet’ isimli şarkısı oldu.

fizy kullanıcıları bu ay en fazla Tarkan’ın ‘Ölürüm Sana’ ve Demet Akalın’ın ‘Allah’ından Bul’ parçalarını paylaştı. Ayrıca Mabel Matiz’in severek dinlenen şarkısı ‘Toy’ ve Mustafa Ceceli’nin ‘Kendimce’ şarkısı da en fazla paylaşılanlar arasında yer aldı.

FİZY’DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN TÜR POP OLDU

fizy’de ekim ayında dinleyiciler en çok pop, rap ve oldies kategorilerinin şarkılarını dinledi. fizy editörleri tarafından özenle hazırlanan listeler arasında ise en çok tercih edilenler şöyle sıralandı:

” ‘En Yeniler (Yerli)’, ‘Günün Listesi’, ‘fizy pop’, ‘En Yeniler (Yabancı)’, ‘2020 Yaz’, ‘En Canlı Şarkılar’, ‘90’lar Türkçe Pop’, ‘fizy rap’, ‘#EvdeHayatVar pop’, ‘Pop Kış’. Eylül ayında fizy’yi en çok dinleyen şehirlerin arasında ise; İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Kayseri ve Gaziantep yer aldı.”