#

Bursa

Emeklilikte staj ve çıraklık engeli

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düğüm çözüldü. Ancak EYT’yi heyecanla bekleyen staj ve çıraklık geçmişleri olanlar bu düzenlemeden faydalanamadı. Şimdiyse sık sık seslerini duyurmaya çalışan binlerce kişi, bu mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. 1999 öncesinde çıraklık yapan Abdurrahman Yıldız ile staj yapan Yücel Taşkın, Ayşe Nur Büyükhan’ın sunduğu Haber Ekstra programında mağduriyetlerini anlattı. İşte programdan öne çıkanlar….

Türkiye’de özellikle 2014 yılından bu yana seçim öncesinde sık sık gündeme geliyordu emeklilikte yaşa takılanlar. Uzun yıllardır haklarını talep eden binlerce EYT’li için düğüm çözüldü, fakat EYT’nin içerisinde yer alan staj ve çıraklık geçmişleri bulunanları bu düzenleme büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Emeklilikte staj ve çıraklık engeliyle karşılaşanlar EYT düzenlemesinde yer almayınca dernek çatısı altındA örgütlenerek Türkiye’nin birçok kentinde seslerini duyurmaya başladı. 8 eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık yapan 240 bin mağdurdan yaklaşık 30 biniyse Bursa’da… bu mağduriyetin içerisinde olan Yücel Taşkın ve Abdurrahman Yıldız, Ayşe Nur Büyükhan’ın sunduğu Haber Ekstra programında yaşadıkları süreci anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ‘staj mağdurları mağdur değildir çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Staj eğitimdir, ortada iş akdi yok. ‘staj sayılsın’ diyorlar, milletin parasını bu şekilde dağıtamayız’ şeklindeki açıklaması üzerine de konuşan Yücel Taşkın ile Abdurrahman Yıldız, bir an önce sorunun çözümünü talep ediyor.