#

Bursa

Ender Balkır İnegöl’de kulakların pasını sildi

Ender Balkır İnegöl'de kulakların pasını sildi

İnegöl Belediyesi’nin yeni normalleşme süreciyle beraber startını verdiği sosyal mesafeli ve maskeli kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöllülerle buluşan Türk Halk Müziği Sanatçısı Ender Balkır, seslendirdiği türkülerle kulakların pasını sildi. İnegöl Belediyesi THM korosu da solistler geçidi ile ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Pandemi sürecinde ara verilen kültür sanat etkinlikleri, yeni normalleşmeyle beraber 17 Temmuz Cuma gecesi “Sosyal mesafeli ve maskeli kültür sanat etkinlikleri” adı altında yeniden başlamıştı. Sosyal mesafe ve maskeli etkinliklerin ikinci gecesinde, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve THM sanatçısı Ender Balkır İnegöllülerle buluştu.

Ender Balkır İnegöl'de kulakların pasını sildi

THM KOROSU KALDIĞI YERDEN DEVAM

Cumartesi akşamı 21.00’da Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezinde (Amfi) yapılan konser, Şef Yücel Düzel yönetimindeki İnegöl Belediyesi THM Korosu Solistler Geçidi gösterisiyle başladı. 8 solist, sırasıyla kendi türkülerini seslendirerek yeniden kontrollü şekilde normal hayata döndüğümüz günlerde adeta kulakların pasını sildiler. Konserin ilk bölümü, tüm solistlerin ardından Şef Yücel Düzel’in seslendirdiği iki türküyle son buldu.

ENDER BALKIR TÜRKÜLERLE COŞTURDU

İkinci bölümde ise sinema ve dizi müzikleriyle kulağımıza aşina olan, onlarca türküsü dillerde dolaşan Türk Halk Müziği Sanatçısı Ender Balkır sahnedeki yerini aldı. Birbirinden güzel türkülerle geceyi süsleyen Balkır, sohbetiyle de ilçe halkının gönlünde taht kurdu. Balkır, 1 saati aşkın süre kaldığı sahnede seslendirdiği onlarca eserle, dinleyenleri adeta diyar diyar gezdirdi. Farklı yörelere ait türkülerde vatandaşlar kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman ise oynadı.

“HAYATI BİRLİKTE KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE NORMALLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Konserin bir bölümüne İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve meclis üyeleri de katıldı. Konser arasında sahneye davet edilen Başkan Alper Taban, yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli sanatçımızı, saz ekibini, koromuzu ve bu akşam bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Bugün kültür sanat adına Ender Beyi şehrimizde ağırlıyoruz. Şeref duyduk, onur duyduk. Çok teşekkür ediyoruz bizlere bu geceyi yaşattığı için. Bizler yetişemedik ama Türk Halk Müziği koromuza da ben çok teşekkür ediyorum. Yeni normal süreçle beraber mesafeleri koruyarak, tedbirlerimizi devam ettirerek hayatı birlikte kontrollü bir şekilde normalleştirmek istiyoruz. Buna katkı sunarsanız bizleri çok mutlu edersiniz. Çünkü istiyoruz ki artık hayat gerçekten normale dönsün, ekonomik anlamda da kaldığımız yerden hızlı şekilde sürece devam edelim, yazı da evlerimizde geçirmeyelim.”

Ender Balkır İnegöl'de kulakların pasını sildi

Konuşma sonrası Başkan Taban Ender Balkır’a İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti.