#

Siyaset

Erdoğan AK Parti’nin Ankara adaylarını açıklıyor…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde partisinin Ankara Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtacağı toplantıda konuşuyor.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

‘BİZ ANKARA’YI ÇOK SEVDİK’

2019’un ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum.  15 Temmuz’un gazi şehri Ankara’yı selamlıyorum. İster atadan Ankaralı olsun ister başka şehirlerden gelsin Türkiye’nin başkentinde yaşama bahtiyarlığına erişen kardeşlerimi selamlıyorum. Gönlümüzü dünyanın neresine atarlarsa atsınlar sonun da döner dolaşır gelir Ankara’ya düşer. Şahsım için Rize ata yurdumdur, İstanbul hayata ve siyasete başladığım şehirdir. Son 17 yıldır zamanının önemli bölümünü burada geçiren biri olarak biz Ankara’yı çok sevdik, Ankara da bizi sevdi. 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmayacak. Bu sevda için Ankara için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.

‘MİLLETLE ARAMIZDAKİ BAĞ KOPTUĞU GÜN MİSYONUMUZUN BİTTİĞİ GÜNDÜR’

Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. Ankara başkenttir. Türkiye’yi dünyada temsil eden şehirdir. AK Parti kurulduğu günden beri her an seçime hazır olan bir partidir. Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkartacağımız adayların isimlerini belirliyoruz. Bu isimleri de milletimizle belirliyoruz.  Günün 24 saati, haftanın 7 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin de AK Parti’de vekil, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olabilmesi mümkün değildir. Milletimizle aramızdaki bu güçlü bağ koptuğu gün bizim de misyonumuzun bittiği gündür. Bu bağın ilk günkü gibi sağlam olduğunu biliyoruz

‘MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEN DÜŞENİN BİZİM NEZDİNDEN YERİ OLMAZ’

Bu kriterlere uygun şekilde çalışmayan vekiller de belediye başkanları da olsa varsa o zaman milletimizin gönlünden düşmüş demektir. Bugüne kadar Çankaya’ya gelenler hizmet vermedi, veremedi. İsmi büyük Çankaya’nın ama içindeki hizmete bakınca ne yazık ki rezalet. Yeni Mahalle aynen öyle.
5 dönem 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapmış Genel Başkan Yardımcımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış bir yol arkadaşımızı Ankara’ya Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptık. 25 adayımız Cumhur ittifakı olarak Ankara’da dönüşüm değişimi 1 Nisan’da başlatacağız. Milletimizin gönlünden düşenin bizim nezdinde yeri olmaz.

‘YÜKSEKÖĞRENİMİ ULAŞILABİLİR KILDIK’

İktidara geldiğimizde Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet bu dört temel taş üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştim.  Eğitimde ilk önce eğitimin altyapısı ile ilgili tıkanıklıkları gidermek için hamle başlattık. 1 milyon 32 bin kişi destek personeli ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapıyor. Yükseköğrenimi ulaşılabilir kıldık. Lisans öğrencilerinin kredi burs oranlarını geldiğimizde 45 TL alıyorlardı, Ocak itibariyle bunu 500 TL’ye çıkardık. Master öğrencilerini 1000 TL, doktora 1500 TL’ye çıkardık

ERDOĞAN TANITIM TOPLANTISI ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen “AK Parti Ankara Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı”na gelişinde, salon dışında toplanan kalabalığa seslendi. Erdoğan, “Ankara’da 25 adayımızın 3’ü Cumhur İttifakı’mızın gereği MHP’den, diğerleri partimizden.” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:
“Cumhur İttifakı’nı inşallah Ankara’mızda, başkentimizde, karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Buna hazırız değil mi? Bakın biz başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Herhangi bir ilçeden belediye başkan adayı değil, 5 dönem Kayseri Büyükşehiri yönetmiş olan bir belediye başkanı. Daha sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı yapmış bir milletvekilimiz. Yani o günden bugüne hayatı tamamıyla şehircilikle, çevrecilikle, belediyecilikle geçmiş bir kardeşimizi başkentimize belediye başkan adayı yaptık. Şimdi tabii ben hanımlardan söz almak istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Biliyorsunuz kale içerden fethedilir. Siz bu işte kararlı olduğunuz zaman, bu kale düşer. Var mıyız buna? Beyler, var mıyız buna?”

Seçimlere 3 ay kaldığına işaret eden Erdoğan, 2019’un tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.
“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimize illetleri dokundurtmayacağız. Bu devletimizi daha güçlü kılacağız. Başkentimizi daha güzel yapacağız. Bunu ancak iktidarla uyum içerisinde olan bir belediye gerçekleştirir. Onun için de bu yolda bunu başaracağız.” dedi.

Dışardaki kalabalığı salona davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kendisi de tanıtım toplantısı için salona geçti.

“Ben değil, biz kültürüyle Ankara’yı yöneteceğiz”

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Mehmet Özhaseki de otobüs üstünde yaptığı konuşmada, “Ankara’da hep birlikte, gece gündüz demeden sizlerle çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız.” dedi.

Ulaşmadık bir tek kişi kalmayacağını dile getiren Özhaseki, “İnşallah Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonra ‘ben’ değil, ‘biz’ kültürüyle Ankara’yı yöneteceğiz, güzel hizmetler yapacağız.” diye konuştu.

Aday tanıtım toplantısında ilk olarak kürsüye AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki geldi. Özhaseki konuşmasında şunları söyledi:
”Uzaktan yakından gelen misafirlerimizi, Ankaralı hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.
İlk olarak ifade etmek isterim ki şahsımı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gören liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.
Ankaramız insanlığın son adası olan Türkiye2nin başkentidir. Medeniyetlerin kurulup göçtüğü bu coğrafyaya Allah’ın adını yaymak isteyen kutlu ecdadımız geldi. Ankaralı her zaman en önce Allah ve vatan aşkı için harp etti. Ankaramız milli müacadelenin karargahı oldu. İnşallah bu büyük mirası daha da geliştireceğiz. Tecrübemizi gazi şehrimize sunmak için kutlu bir yola çıkıyoruz. Derin tarihi mirası ile gelecek nesillere taşıyacağız. Hizmet anlayışının merkezi sadece insan olacak. Çalışmalarımızın amacı Ankara’yı gelecek nesillere daha iyi bir Ankara bırakmak için olacak. Her türlü çalışmamızda Ankaralı vatandaşlarımızın ne dediğine bakacağız. Siyasi görüşüne bakmadan, dinine, diline ve mezhebine bakmadan Ankara’yı katılımcı belediye anlayışıyla yöneteceğiz.”