#

Gündem

Erdoğan: Aklıselim ülkeler oyunu boşa çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB liderler zirvesinden Türkiye’ye yönelik bir yaptırım kararı çıkmamasını “Aklıselim ülkeler olumlu tavrı ortaya koyarak bu oyunu boşa çıkardılar” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’a 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen AB liderler zirvesi soruldu.

Yunanistan, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerin baskısına rağmen Türkiye’ye yaptırım kararı çıkmamasını Cumhurbaşkanı şöyle değerlendirdi:

“AB’nin dün yapmış olduğu zirve birkaç ülkenin beklentilerinin cevabını vermedi. Çünkü talepleri haklı değildi. Talepleri Türkiye’in haklılığını ortaya koyan süercin aksiydi. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler bizim olumlu tavırlarımız beklentilerini boşa çıkardı.

AB üyesi ülkeler arasında aklıselim ülkler olumlu tavrı ortaya koyarak bu oyunu boşa çıkardılar. Mart zirvesinde yeni bir hazırlığın yapılması gibi bir beklenti var. Oradan da bir şey çıkması mümkün değil. AB’nin Türkiye’ye vermesi gereken birçok hak var.”

“YENİ BİR TEŞKİLAT YAPISI İNŞA EDECEĞİZ”

Erdoğan, ardından AK Parti İl Başkanları Toplantısı’na canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı’nın burada yaptığı konuşmalardan öne çıkanlar ise şöyle:

“Partimizi 2023 seçimlerine hazırlayacak yeni bir teşkilat yapısı inşa etme gayretindeyiz.

CHP’nin başındaki zatın ve yönetimin saldırdıkları konulara bir bakın. Sadece ülkemizin güvenliğinin bel kemiğini oluşturan savunma sanayiine yönelik tavırlarına dikkat edin. İHA, gemi, motor projelerimize saldırıyorlar. Hidrokarbon arama faaliyetlerimize saldırıyorlar. Güçlü siyasi duruşumuza saldırıyorlar. Milletimiz şu gerçeği aklından çıkarmamalı.

Ülkemizin savunma sanayiine yapılan saldırılar masum değildir. CHP’nin saldırılarını her biri terör örgütleri hesabına yürütülen bir beşinci kol faaliyetidir. Türkiye’yi gezide sokakları karıştırarak çukur eylemlerinde topraklarımızı bölerek PKK ve DEAŞ vasıtasıyla ülkemizi sararak dize getiremeyenler aynı amacı CHP’yi kullanarak yapmak istiyorlar. Bu saldırılar istiklalimizi istikbalimizi hedef almaktadır.”

CHP’nin başındaki zatın azgınca saldırıya geçtiği bir konuda uluslararası yatırımlardır. Birinci neden yatırımcıların kimlikleridir. İngiliz, Fransız, ABD’li değil de Katarlı olunca saldırmaları bedenlerine sinmiş faşizmin işaretidir.

Söz gelince kadın hakları savunucusu kesilenler kendi partilerindeki rezilliklerin üzerini örtüyorlar. Kendi partisi içindeki pislikleri örtbas edenler bunlar değil mi? Hangi ayıplarını çirkinliklerini yüzlerine vurursak vuralım yollarına devam ediyorlar. Uluslararası tartışmalarda ülkelerinin değil karşı tarafın safında yer alıyorlar.

“DAYATILAN YAPTIRIM GÜNDEMİ ZARAR VERİR”

Gerek ABD ve AB ile her iki tarafın da görmezden gelemeyeceği kaybetmeyi istemeyeceği siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerin ruhuna halel getirecek bir adım atmadık. Yatırımcılarına her türlü desteği verdik. Dayatılan yaptırım gündemleri tüm taraflar için zarar yazan yaklaşımlardır. Bu konulardaki somut adımların, potansiyel gücümüz dikkate alınarak atılacağına inanıyorum. Kapımız tüm yatırımcılara açıktır. ABD ve Avrupa’daki yönetimlerin Türkiye düşmanlarının etkisinden kurtularak objektif konulara yönelmesini bekliyorum.

CHP’Lİ BELEDİYELERE YÖNELİK İDDİALAR

Türkiye’nin ikinci büyük partisinin yüz kızartıcı suçların yuvası haline dönüşmesinden utanç duyuyoruz. Suçluların cezalandırılması konusunda en küçük adım atmıyorlar. Güya kendisi de bir bayan olan İstanbul İl Başkanı’nın iddialarının üzerini örtmesine tepki göstermediler. Ortaya çıkan hadiselerin CHP teşkilatları ve belediyelerindeki rezilliklerin buzdağının görünen kısmı olduğu anlaşılıyor. Derine inildikçe kim bilir daha neler çıkacak? CHP utanç bataklığından çıkmak yerine utanç dolu bir yola başvuruyor. İddiaların üzerini örtmek için uyduruk dosyalarla eski belediye yönetimlerini suçlamaya başladılar. Bu kurnazlık sizi kurtarmaya yetmez. her tecavüzün, tacizin, hırsızlığın hesabını vereceksiniz. CHP yönetimine sesleniyorum, tecavüz, taciz, hırsızlık suçuna karışmış kim varsa ipini pazara çıkaracaksınız. CHP’ye oy verenler içinde namuslu insanlar bulunduğunu biliyoruz.”