#

Gündem

Erdoğan duyurdu: Yüzde 30-35 indirimle satılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyükbaş hayvanlarda indirimli satışların başlayacağını duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada “Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı ile konuştum, büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle, onların da satışına başlayacağız. Kuşbaşıydı, kıymaydı, biftekti, bunu piyasaya sürdüğümüzde indirim başlayınca, vatandaşım alışveriş yapacak. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek” dedi.

Enflasyonla mücadele devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir gelişmeyi duyurdu. Daha önce Tarım Kredi Kooperatifler’nin kar amaçlı kuruluşlar olmadığını belirterek, fiyatlarının düşürülmesi talimatını veren Erdoğan, katıldığı programda büyükbaş hayvan etlerinin de indirimli satılmaya başlanacağını belirtti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuşan Erdoğan indirimle ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifi talimatı aldı, bundan böyle kuzu etinden yüzde 25 indirimi başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı ile konuştum, büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle, onların da satışına başlayacağız. Kuşbaşıydı, kıymaydı, biftekti, bunu piyasaya sürdüğümüzde indirim başlayınca, vatandaşım alışveriş yapacak. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek. 1300 market var tarım kredide, bunun yanında diğer özel sektörün de sayıları fazla. Onlar ne yapar bilmem ama biz yapacağız. Tarım Kredi’nin diğer ürünlerinde de. Şeker, buğday, un, ayçiçeği yağı. Özellikle 20, 30, 40 çeşit üründe de.”