Bizi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Takip Etmeyi Unutmayınız
Erdoğan, Rusya’nın Kırım’ı ilhakı için ‘yasadışı’ ve ‘tanımayacağız’ dedi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya’nın 2014’de Kırım’ı ilhak etmesini, çok uzun bir aradan sonra bir kez daha ‘yasadışı’ olarak niteleyerek “Tanımayacağız” dedi. Erdoğan, ABD ile Suriye sınırında ‘güvenli bölge’ kurulması konusundaki mutabakata da değinerek “ABD’lilerle bir harekat merkezi kurulması kararı alındığını” açıkladı.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Zelenskiy ile ortak basın toplantısında şunları söyledi: “Türkiye, Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Soydaşlarımızın tarihi anavatanları Kırım’daki varlıklarının devamı, kimliklerinin ve kültürlerinin korunması, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması önceliğimiz olmayı sürdürecektir.”
Zelenskiy de, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusundaki değişmeyen tutumunuzdan ötürü (Türkiye’ye) teşekkür ederim” dedi.
Zelenskiy, Türk iş dünyasını Ukrayna’ya davet ederek ‘şahsı adına’ garanti verdi.
‘Amerikalılarla harekat merkezi kararı aldık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırına ‘güvenli bölge’konusunda da şunları söyledi: “Üç günlük görüşmeler olumlu istikamette devam etti. Tarih vermeyeceğim şimdi Amerikalılarla bir harekat merkezi kurulması kararını aldık. Fırat’ın doğusu için adımı ABD ile atıyoruz.”