#

Gündem

Erdoğan’ın açıkladığı: “Mayıs Ayı Normalleşme Planı”

Koronavirüs salgını sonrası Türkiye’nin aldığı önlemler yavaş yavaş hafifletilmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası Türkiye’nin ‘Mayıs Ayı Normalleşme Planı’nı açıkladı.

Erdoğan'ın açıkladığı: "Mayıs Ayı Normalleşme Planı"

Türkiye’nin Mayıs Ayı Normalleşme Planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ve 20 yaş altına” ifadeleriyle sokağa çıkma yasaklarının esnetileceğini söyledi. Berberler ve AVM’ler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek. Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Antalya, Aydın, Hatay, Mersin, Muğla, Erzurum, Malatya’da seyahat kısıtlaması bitiyor.

Erdoğan; “65 yaş üstüne ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz” dedi.

65 yaş üzeri gruba sokağa çıkma yasağı sınırlamasında denetimli olarak 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekler.

20 yaş altı vatandaşlar ise 14 yaşa kadar 13 Mayıs Çarşamba 11.00-15.00 saatleri arası, 15-20 yaş gurubu 15 Mayıs Cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu da devam edeceğini duyurdu.

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak.

Üniversite sınavı (YKS) 27-28 Haziran tarihlerinde, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran’da yapılacak.

Kurallara uyulması şartıyla AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

7 şehire giriş-çıkış yasağı kaldırıldı

30 Büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan şehirlerarası giriş çıkış yasağının ilk etapta 7 şehirde kaldırıldığını açıklayan Erdoğan;

Şehirler arası giriş-çıkış sınırlandırmasını ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’dır.

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulamasını, 5 Mayıs itibarıyla sona erdiriyoruz.

Temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemi ile çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran’da yeniden başlayacaktır.