#

Bursa

“Etik ve ahlaki değil… Asla kabul edilemez!”

‘CHP’li hiçbir üye hukuk dışı oluşumla hareket edemez…Meclis üyesi olarak ihale takip etmek etik ve ahlaki değil… Asla müsaade edilmez. Hoş görülmez ve üstü örtülmez.’

Bu sözler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’a ait. Orhan Sarıbal, mafya ile birlikte ihaleye giren ve avukatlığını yapan CHP’li Meclis üyesi ile birlikte hareket ettiği sabıkalı Tayyar Türkeş’in ortaya attığı iddialarla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

‘Yan yana görünmesi kabul edilemez’

CHP, asla hukuk dışı yöntemlere başvurmayan ve bu yöntemlerle ilişkilendirilemeyecek tek partidir.
Bu nedenle CHP’de hiçbir üyenin, hukuk dışı hiçbir oluşumla birlikte hareket etmesi, yan yana görünmesi asla kabul edilemez…

CHP kolektif iradeyi kendi menfaatleri için kullananların partisi değildir. Meclis üyesi olarak ihalelere girmek, ihale takip etmek ve bu tür girişimler etik ve ahlaki olmadığı için asla müsaade edilmez. Hoş görülmez ve üstü örtülmez. Böyle bir davranışın CHP’nin ve üyelerinin siyaset anlayışında da yeri olamaz…

‘Yasal Haklarımızı Kullanacağız’

Bir siyasi partinin ya da kurumun temsilcilerini rüşvet almakla suçlamak belge ve bilgileri ile ispata muhtaçtır. İddia edilen ve itham edilen bir partinin il yöneticisi ve meclis üyesi varsa mutlaka kim olduğu açıklanmalıdır.

Aksi takdirde yöneticilerimizin zan altında kalmaması için yasal haklarımızı kullanacağız.

Orhan Sarıbal yaptığı açıklamanın tam metni;

CHP’NİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP, dünyada eşi ve benzeri az bulunan bir partidir. Ülkemiz için ise halk iradesine dayanan siyasi varlığımızın ve bu coğrafyada var olmamızın teminatı bir partidir.

CHP, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesiyle vazgeçilmesi mümkün olmayan tek varlığıdır. Çünkü CHP sadece iktidar olmak için kurulmuş bir siyasi oluşum değildir.

CHP, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun; laik sosyal hukuk devleti anlayışının temsilcisidir. CHP bir siyasi partiden daha fazlasıdır. Çünkü Türkiye’nin siyasi ve sosyal tarihinden CHP’yi çıkarırsanız geriye çok az şey kalır.

CHP, bağımsızlıktan ve özgürlükten yana, halkın emeğine saygı duyan, eşit yurttaş ve hakça paylaşımı ilke edinmiş bir mücadelenin adıdır.

CHP, insanca yaşam biçimini programına koymuş kökleri Kuva-yi Milliye’ye dayanan tek partidir. Bunun için bu topraklarda yaşayan, ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanan, bağımsızlığı şiar edinmiş, “hak, hukuk, adalet” diyen ve bu anlayıştaki üyeleri, sempatizanları, destekleyenleri ve güvenenleri ile çok büyük bir ailedir.

CHP bu ülkenin geleceğinin, evlatlarımızın, yarınlarımızın garantisidir.

Partimiz CHP; yurtta barış dünyada barış anlayışıyla komşularımızla, hatta tüm dünyada barış diyen, demokrasi diyen, insan hakları diyen çağdaş bir partidir.

Bursa’da bugün kamuoyuna yansıyan bazı haberler üzerine bir değerlendirme yapmak gereği doğmuştur.

CHP, asla hukuk dışı yöntemlere başvurmayan ve bu yöntemlerle ilişkilendirilemeyecek tek partidir.

Bu nedenle CHP’de hiçbir üyenin, hukuk dışı hiçbir oluşumla birlikte hareket etmesi, yan yana görünmesi asla kabul edilemez…

CHP kolektif iradeyi kendi menfaatleri için kullananların partisi değildir.

Meclis üyesi olarak ihalelere girmek, ihale takip etmek ve bu tür girişimler etik ve ahlaki olmadığı için asla müsaade edilmez. Hoş görülmez ve üstü örtülmez.

Böyle bir davranışın CHP’nin ve üyelerinin siyaset anlayışında da yeri olamaz…

Bir siyasi partinin ya da kurumun temsilcilerini rüşvet almakla suçlamak belge ve bilgileri ile ispata muhtaçtır.

İddia edilen ve itham edilen bir partinin il yöneticisi ve meclis üyesi varsa mutlaka kim olduğu açıklanmalıdır.

Aksi takdirde yöneticilerimizin zan altında kalmaması için yasal haklarımızı kullanacağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak duruşumuzu, düşüncemizi, tavrımızı tüm kamuoyuna bildirirken; maksatlı olarak partimiz CHP’yi itibarsızlaştırmak amaçlı bu tür karalamalara izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isterim.

Unutulmasın ki; hiçbir miras doğruluk kadar zengin değildir.

Orhan SARIBAL
CHP Genel Başkan Yardımcısı – Bursa Milletvekili