#

Bursa

Bursa’da ‘Kalite ve Başarı Sempozyumu’ finalistleri açıklandı

KalDer Bursa ve BUSİAD iş birliği ile bu yıl 19’uncusu düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu ve 2021 Bursa Kalite Ödülü sürecine yönelik basın toplantısı, KalDer Evi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (BKÖYK) Başkanı Alptekin Aykaç katıldı.

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

Toplantının açılışında konuşan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, 19. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun hazırlıkları ve içeriği hakkında bilgi verdi.

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız”

Direkçi; 2003 yılından bu yana bilgi ve deneyimin, kalite kültürünün iş dünyası ve toplum ile paylaşılması adına; BUSİAD iş birliğinde düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun 19. yılında “Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız” teması ile 25 – 26 Mayıs 2022 tarihlerinde kentimizde hibrit model ile (çevrim içi ve yüz yüze) gerçekleştirileceğini belirtti.

Emin Direkçi; “Değişim ve dönüşüm ile yaşam her geçen gün yeniden şekilleniyor. Yeni iş yapma biçimleri, yeni dijital dünyalarla kurgulanan sosyal yaşam ve bu yöndeki yatırımlar hızını kesmeden devam ediyor. İş yaşamının köklü sektörleri tecrübeleri ile lokomotif olmayı sürdürüyor. “Amaçlarda birlik, ortak ilkeler oluşturmak, uygulamak bugünü yaşamak için değil; geleceğe birlikte varmak için insanlığın ve yaşam döngüsünün çıkış noktası”; işte tam da bu sebeplerle ulusal düzeydeki konuşmacılar ve katılımcılarımızla bu konuları 25 – 26 Mayıs 2022 tarihlerinde sempozyumda “Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız” teması ışığında tartışmaya açacağız” dedi.

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da “Son birkaç yılda, dijital dönüşümden, yapay zekaya, eğitimden, sürdürülebilirliğe, karbon salınımından, doğal olarak küresel ısınma ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na kadar pek çok konuyu basın toplantılarımızda gündeme getirmişiz.

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

Bu yılki mottomuzun da tam yerinde olduğunu görüyoruz. Yaşadığımız salgın ve ardından dünyadaki ekonomik sorunlar ile savaşlar, bize bir kez daha tek başına dayanmanın mümkün olmadığını gösterdi. Geçen yıllarda konuşmaya başladığımız ve halen konuştuğumuz konular ve sorunların ancak güç birliği ile çözülebileceğinin artık daha çok farkındayız. Biz de BUSİAD olarak yeni dönemde oluşturduğumuz 11 komite çerçevesinde paydaşlarımızla birlikte Bursa’mız ve ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Güçlerimiz, kaynaklarımız ve en önemlisi zaman ve emeğimiz sınırsız değil. O nedenle 19. Kalite ve Başarı Sempozyumumuzun mottosu, hayatımızda tüm alanlarda bizler için bir mihenk taşı olmalı.
Yapacağımız tüm çalışmalarda, önümüze çıkacak tüm zorluklara karşı, “Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız” diyoruz. Bunun kanıtı da 24 yıldır KalDer ile BUSİAD arasında devam eden ve Bursa’mıza örnek olacak bu iş birliğidir. EFQM Modeli ile sürekli mükemmelliği yakalamak için kalite yolculuğuna katılan değerli kurum ve kuruluşlarımızı kutluyor, mükemmellik yolculuğunda onlara başarılar diliyorum” diye konuştu.
Sempozyumda katılımcılar; 4 farklı konuda oturum, Yaşam Kalitesi Oturumu, Bursa Kalite Ödülü Töreni, online platformda sanal olarak ‘Saklamıyorum, Paylaşıyorum’ Kitap ve Oyuncak Kumbarası Fotoğraf Sergisi, Karikatür Sergisi, çalıştaylar gibi farklı etkinliklere katılabilecek.

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

Sempozyumda Kimler Var?

Sempozyumda yer alacak konuşmacılar arasında; TOFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi / CEO Cengiz Eroldu, Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı / Renault Groupe Türkiye CEO Hakan Doğu, Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı / CEO, OİB Başkanı Baran Çelik, Genveon İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş yer alıyor. Sempozyumun kapanışında ‘Yaşam Kalitesi’ bölümünde Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Turgay Tanülkü katılımcılarla keyifli bir söyleşi ile buluşacak.

Sempozyum Bursa Kalite Ödülü töreniyle sona erecek.

Bursa Kalite Ödülü’nde 4 Kurum

Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (BKÖYK) Başkanı Alptekin Aykaç geçtiğimiz Ekim ayında başlayan heyecanlı ödül yolculuğunda sona yaklaşıldığını belirtti. “Takvim doğrultusunda kurumlar hazırlıklarını yaptı. Değerlendiricilerin saha ziyaretleri sonucu 4 kurumumuz finale kalmayı başardı. Bu yıl; sanayi, yerel yönetim ve eğitim kurumları olmak üzere farklı alanlardan finalistlerimiz var ne mutlu ki!”

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

“Ödülde finale kalan; Hitachi Astemo Türkiye, Bandırma Belediyesi, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kutluyor, başarılar diliyorum. 2021 Bursa Kalite Ödülü’nün sonucu; 26 Mayıs Perşembe akşamı düzenlenecek törende açıklanacak. Mükemmellik sonu olmayan bir yol. Ödül alacak kurumların geçmiş yıllarda olduğu gibi ülkemiz adına önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Bursa'da 'Kalite ve Başarı Sempozyumu' finalistleri açıklandı

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın