#

Bursa

Bursa ramazanda da depremzedelerin yanında

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve bölgede büyük yıkıma neden olan depremin yaraları sarılmaya devam ederken, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) bu seneki iftar programını deprem bölgesinde gerçekleştirdi.

BALKANTÜRKSİAD ve BEV, Hatay’da, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kentlerde üç ayrı noktada 2 bin kişilik iftar ve 2 bin kişilik sahur yemeği organize etti.

İftar programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, Başkan Yardımcısı Baha Boztekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Kızılırmak, Nedim Yılmaz, Halil Sevük ve Turan Cesur katıldılar.

BALKANTÜRKSİAD üyeleri iftar programı öncesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da yaptığı konteyner kente de giderek yerinde incelemelerde bulundular ve ihtiyaçları tespit ettiler.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BALKANTÜRKSİAD heyetinin temasları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bursa iş dünyasının temsilcilerini her zaman yanımızda görüyoruz. BALKANTÜRKSİAD önemli çalışmalar yapıyor, gerek bugüne kadar verdikleri katkı, gerekse 4 bin kişilik iftar ve sahur programlarına destekleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İftar ve sahur programlarının ardından değerlendirmelerde bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, “Deprem bölgesinde yaşam hızla normale dönüyor olmakla birlikte ihtiyaçlar da devam ediyor. Biz BALKANTÜRKSİAD ve BEV olarak üyelerimizin de katkılarıyla yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bu seneki iftar programımızı Hatay’da üç ayrı noktada depremzede kardeşlerimiz ile birlikte gerçekleştirdik” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede çok önemli çalışmalar sürdürdüğünü belirten Şakir, “Alinur Başkanımız ile yerinde yaptığımız görüşmelerde depremzede kardeşlerimizin memnuniyetlerine şahit olduk. Bursa her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

BALKANTÜRKSİAD heyeti iftar programı sonrasında depremzedeleri evlerinde de ziyaret ederek beraberlerinde götürdükleri yardım malzemelerini dağıttılar.