#

Bursa

Mesleki eğitim için Juni’or desteği genişliyor

Mesleki eğitim için Juni'or desteği genişliyor

Otomotiv endüstrisinin bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünü yetiştirmek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak üzere mesleki eğitimde paydaş iş birliğini artırma ve mezunların istihdamının sağlanmasına yönelik destekleyici çalışmalar devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bursa ziyaretinde, MEB & OYAK RENAULT & PERYÖN arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilen ve 2019 yılında Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlatılan JUNI’OR projesinin kapsamına 2 okul daha (Şehit Ömer Halisdemir MTAL ve Tophane MTAL) alınacak.

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oyak Renault’dan Protokol Yürütme Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda; 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı içinde JUNI’OR projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı için yol haritası belirlendi.

Mesleki eğitim için Juni'or desteği genişliyor

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş; okul-sanayi iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen projenin; otomotiv sektörünün bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünü yetiştirme konusunda çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Giderek değişen ve gelişen dünyada endüstri devriminin, yerini akıllı-yapay zeka sistemlerine bırakarak yol almaya devam ettiğini vurgulayan Altıntaş; meslek liselerinin sektördeki sinerjik kuruluşlarla birbirlerini beslemelerinin, birbirlerini himaye etmelerinin gerekliliğine dikkat çekerek bu uyumun ülke gelişimine doğrudan katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Altıntaş; “Oyak Renault ve PerYön ile yaptığımız protokol ile öğretmenlerimiz ve bu okulda okuyan öğrencilerimiz, gelişen teknolojiyi bizzat yerinde müşahede etmeye ve öğrenmeye başladılar. Öğrencilerimizin istihdamları konusunda da katkı sağlayacak iş birliği ile hem öğrencilerimiz hem de Oyak Renault için daha kalifiye ve yetişmiş, nitelikli iş gücüne sahip olabilme noktasında ciddi bir fayda sağlanacak. Kazanan Bursa ekonomisi ve beraberinde gelişen Türkiye olacak.” dedi.

OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. Endüstriyel ve Sosyal İlişkiler Yöneticisi Ömer Başaran; “Otomotiv sektörü olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Sektörün 50-60 yılına baktığımızda yaşanan değişimin, önümüzdeki 4-5 yılda yaşanacağını görüyoruz. Bambaşka teknolojilerden, kendi kendine gidebilen araçlardan bahsediyoruz. Bunlar hakikaten çok önemli devrimsel nitelikler. Bu yapıyla uyumlu şekilde ‘üretimde kalmak‘ için bizim de daha donanımlı, daha da nitelikli işgücüne ihtiyacımız var. Geride kalan dönem içinde hayata geçirdiğimiz ve meyvelerini görmeye başladığımız, teknik bilgi ve beceriyi artırarak nitelikli iş gücünü geliştirmeyi ve istihdama kaynak oluşturmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olan JUNI’OR; sadece okul-sanayi alanında hazırlanan bir iş birliği protokolü değil, aynı zamanda aileyi güçlendiren, öğrencilerin farkındalıklarını artıran bir çalışma olarak anlam kazanıyor. Bu çalışmanın otomotiv sektörü ve mesleki eğitim için büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren uygulama alanını genişleterek Şehit Ömer Halisdemir MTAL ve Tophane MTAL öğrencilerini de projemize dâhil edeceğiz. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda farkındalık yaratmak ve ilgili alanların tercih edilmesini artırmak için meslek lisesi öğrencilerine ve ailelerine yönelik çeşitli seminerlerin düzenleneceği proje kapsamında; projenin uygulandığı okullardan mezun olan öğrencilerin istihdamına öncelik tanınması, belirlenen rol modellerin öğrenciler ile söyleşiler yapılması gibi pek çok etkinliğin yer aldığı protokolle, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak mesleki ve kişisel gelişim seminerleri de düzenlenecek.