#

Bursa

Fadıl’da geleneksel kermes

Bursa’da kirazın başkenti Fadıl Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, her yıl geleneksel hale getirdiği “Danışık Gecesi” ve “Kermes”i renkli görüntüler eşliğinde bir arada kutladı.

Fadıl Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, geleneksel hale getirdiği “Danışık Gecesi” ve “Kermes”i bir arada kutladı. Osmangazi Belediyesi Altınova Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Danışık Gecesi” ve “Kermes”i renkli görüntülere sahne oldu. Fadıl Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği kadınlarının el emeği göz nuru dökerek ürettikleri birbirinden lezzetli ürünler satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelir her zamanki gibi maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitiminde kullanılacak.

Yoğun katılımın yaşandığı etkinliğe DAĞDER Genel Başkan Yardımcısı Şerif Savcı, Fadıl Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Faruk Tayan, Fadıl Köy Muhtarı Osman Oruç, Orhaneli Çivi Köyü Dernek Başkanı İsmail Aygün, Seferi Işıklar Köyü Sakini Ramazan Deniz ve 19 Mayıs Spor Başkanı Zafer Akman hazır bulundu.

KİRAZ FESTİVALİ 7 TEMMUZ’DA

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu da birlikte yaşadıklarını söyleyen Fadıl Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Faruk Tayan, “105 yıl önce kurtuluş için ilk adımı atan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazileri ve şehitleri sevgiyle, saygıyla ve minnetle alıyoruz” dedi. “Danışık Gecesi”ne katılan tüm konuklara teşekkür eden Tayan, tüm konukları 7 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek Fadıl Köyü Kiraz Festivali’ne davet etti. Konuşmaların gün boyu yerel sanatçıların söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle eğlenen konukların coşkusu ise görülmeye değerdi.

Bu arada “Danışık Gecesi” ve “Kermes” etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren başarılı gençlere de plaketleri verildi.