#

Bursa

Fahrettin Beşli’den Line TV’ye özel açıklamalar

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Line TV’ye ziyarette bulundu. Line TV mikrofonuna özel açıklamada bulunan beşli, toplu taşımadaki gece seferi uygulamasından ve klimalardan bahsetti.

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Line TV’yi ziyaret etti. Bursa’nın gündeminde yer alan önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa’da raylı sistemin gece saatlerine kadar uzatılma talebiyle ilgili çalışmaların yapıldığını söyleyen Beşli; “Bursa sosyal hayatı ve kültürel hayatı sürdürülen bir şehir. Belli bir saatten sonra; şehirden büyükten sonra özellikle, bu sosyal hayatın devamlılığı zorlaşıyordu. Bu konudaki talepler tabii kamunun imkanlarının da sınırları vardı. İkisi arasında bir bağlantı kurmakla alakalı bir çalışma yürütüldü. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konudaki talimatı üzerine ne yapabileceğimizi değerlendirdik ve eldeki imkanları zorlayarak raylı sistemlerin haftada 1 gün cumartesi günü sabaha kadar diğer günlerde de gece 2’ye kadar raylı sistemin ana hattına paralel otobüsle hizmet verecek şekilde bir uygulama başlattık. Yaklaşık bayram öncesinde başladığımız uygulama 3.haftaya girdi. Tabii ilk başta beklediğimiz yoğunluğu henüz yakalayamadık. Ama bilinirliği artıkça insanlar bundan haberdar oldukça verdiğimiz hizmetin hakkını verecek şekilde kullanacaklarını umuyoruz, bekliyoruz. Bunula ilgili duyurularımızı tazeleyerek hatırlatmalarımızı yıl boyunca yapacağız. Şimdilik uygulamayı yerleşene kadar günlük hayatımızda kolaylaştırıcı rolünü muhafaza edecek şekilde sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, uygulamaların bilinirliliğini artmasını beklediğini de ifade etti.

Yaz mevsiminin gelmesiyle vatandaşın en çok mağdur olduğu konulardan biri olan toplu taşımadaki klimalardan bahseden Fahrettin Beşli; Her bahar çiçeklerin açtığı gibi toplu taşıma araçlarında klima sorun olur. Bursa’da da diğer illerde de çünkü yetişmez. Bununla alakalı sezon başlamadan önce Mayıs ayında bütün otobüslerin klimalarının bakımları yapıldı. Hazırlık yapıldı. Ancak zaman zaman kapasitesi yetmediğinden zaman zaman hatalı uygulamalardan zaman zaman da yolcularımızın kontrolsüz camlarını açmalarından beklenen soğutmayı sağlayamıyor. Şikayet tabii daha çok o ferahlığı araç içerisinde yakalayamamaları… Bu da mesela en önemli husus… Bir şehirlerarası otobüse binseniz o kapı 1 saatten önce bir daha açılmaz. Ama toplu taşımada 4-5 dakikada bir o kapı açılıyor kapanıyor. Raylı sistemlerde de öyle. İçerdeki havayı muhafaza edemiyorsun ki o ferahlığı muhafaza edesin. İşte bunu da tolere edecek şekilde sürekli bir onarım, kontrol, iyileştirme ekip çalışıyor teknik olarak. Her gün sabah ve akşam rapor geliyor kaç tane klima iyileşti kaç tanesi kaldı diye. Bununla beraber uygulama denetimlerimiz de sürüyor. Kendi otobüslerimiz ve hizmet aldığımız özel halk otobüslerinde yaptığımız denetimlerle klimaların doğru kullanılması. Bu klimalarla ilgili bireysel tasarrufta bulunulmaması, kendi kararlarıyla kapatılmaması ve uygulamanın disiplinle yürümesi açısından denetimlerimiz sürüyor. Belli bir ölçüde şimdilik toparladık ama hem denetimlerimiz hem iyileştirmeleriz sürecek. Bununla da yetinmiyoruz. Yaklaşık 20-25 yaşında otobüslerimiz var ve o otobüslerimiz de seferde. Onların klimalarıyla sürekli uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bunların da böyle ufak ufak değişimleriyle birlikte klima problemini sıfırlamak zor ama en aza indirmek için uğraşıyoruz” dedi.