#

Gündem

Faturalarda yeni dönemin detayları

Faturalarda yeni dönemin detayları

Elektrik faturalarındaki uygulamanın ardından doğalgaz faturalarında da yeni bir uygulamaya daha gidiyor. TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile doğalgazda kademeli tarifeye geçiliyor. Doğalgaz kademeli tarife nedir? Merakla beklenen faturalarda ‘kademeli ücretlendirme’ çalışmasının ayrıntıları ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları…

Son dakika haberine göre, Elektrikte kademeli faturalandırmanın ardından doğalgaz faturaları konusunda da bir gelişme daha yaşandı. Doğalgaz faturalarında da kademeli tarifeye geçiş için adım atıldı.

AK Parti tarafından hazırlanan ve az elektrik tüketenden düşük, çok elektrik tüketenden daha yüksek ücret alınmasını sağlayarak elektrik tasarrufunu özendirmeyi amaçlayan kanun teklifinin ardından, doğalgaz faturalarından BES’e kadar pek çok alanda düzenlemeler içeren 18 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Buna göre, bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.

NASIL UYGULANACAK?

Elektrikte kademeli faturalandırmanın uygulaması doğalgaz için de örnek oluşturacak. Uygulamaya yönelik çalışmaların ayrıntılarına ulaşıldı. Buna göre, bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğalgaz satış fiyatı uygulanabilecek. Düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılacak, gerekli olan abone grubu için il bazında iklim şartları ve tüketim miktarına uygun olacak bir kademe belirlenecek. Oluşan tüketim maliyetleri bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yansıtılacak.

DOĞALGAZA BÖLGESEL TARİFE

Daha önce Bakan Dönmez tarafından açıklanan doğalgazda kademeli tarife ile ilgili son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan önceki gün geldi. Elitaş, “Arkadaşlarımı kanun teklifini hazırlıyorlar. 4 Ocak tarihinden itibaren, Meclis çalışmalarına başladığında kademeli doğalgaz tarifesini getireceğiz. Villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz” demişti.