#

Dünya

FBI, iPhone Telefonu Açmak İçin Apple’dan Yardım İstedi

FBI ve Apple kelimeleri yan yana geldiğinde iPhone şifre krizi akıllara geliyor. FBI bir teröriste ait iPhone’un şifresinin kırılması için Apple’dan yardım istemiş ve kullanıcı güvenliği gibi gerekçeler nedeniyle bu talep reddedilmişti.

Bu hamle sonrasında kullanıcılar Apple’a teşekkür ederken FBI, İsrail’de faaliyet gösteren bir güvenlik şirketi aracılığıyla şifreyi çözdüklerini duyurmuştu. Aradan geçen birkaç yılın ardından yeniden Apple’dan yardım istedi.

FBI iPhone şifresini kırmak için Apple’dan yardım istedi!

Geçen ay ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola deniz üssüne saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 3 Amerikalı denizci hayatını kaybederken, Muhammed Alshamrani isimli saldırgan öldürüldü. Alshamrani’nin Suudi hava kuvvetlerinde teğmen olduğu ve Pensacola deniz üssünde havacılık eğitimi aldığı açıklanmıştı.

Pazartesi günü Apple’a gönderilen bir mektupta, FBI genel danışmanı Dana Boente cihazı incelemek için mahkeme onayının olduğunu, ancak ellerindeki mevcut araçları kullanarak cihazın kilidini açamadıklarını belirtti.

Apple tarafından yapılan açıklamada “Kolluk kuvvetlerine büyük saygı duyuyoruz ve soruşturmalar konusunda her zaman iş birliği yaptık” diyen Apple geçtiğimiz ay dava ile ilgili istenilen bilgileri güvenlik güçleri ile paylaştıklarını duyurdu.

Bunların iCloud verileri olduğu belirtiliyor. Apple topladığı verileri paylaşırken, iPhone şifresini kırmak konusunda yine olumsuz cevap verdiği / vereceği iddia ediliyor. Alshamrani’ye ait iki iPhone olduğu, bunlardan birisinin hasar aldığı belirtiliyor. Sizce, Apple’ın iPhone kilidini açmaması doğru mu?