#

Gündem

Galata Kulesi’ndeki çalışmaya inceleme

Galata Kulesi'ndeki çalışmaya inceleme

Galata Kulesi’nde tepki çeken görüntülerle ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Hilti ile duvarlar da sıva sökümü yapılması tarafımızca da uygun görülmemekte olup, gereken müdahale yapılmış ve yapı müteahhitinin dikkati çekilerek gereken işlemlerin yapılmasına başlanmıştır” dedi.

Galata Kulesi’ndeki restorasyon sırasında hilti ile yapılan çalışmalar sosyal medyada yayılınca tepki çekti. Görüntüler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı da harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan inceleme başlatıldığını açıkladı.

Demircan, yaptığı açıklamada, “Galata Kulesi ile ilgili olarak sosyal medyaya da intikal eden bazı uygulamalar, Bakanlığımızın ilgili birimlerini de rahatsız etmiştir. Kulede büyük oranda bir restorasyon faaliyeti yapılmamakta, daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümler kaldırılmaktadır. Yapının bir bölümünün seyir mekanı bir bölümünün ise müze olarak düzenlenmesi çalışmaları yürütülmektedir” dedi.

Demircan, “Hilti ile duvarlar da sıva sökümü yapılması tarafımızca da uygun görülmemekte olup, gereken müdahale yapılmış ve yapı müteahhitinin dikkati çekilerek gereken işlemlerin yapılmasına başlanmıştır. Galata Kulesi’nin kısa bir süre içinde İstanbul’un kültürel mirasını tanıtan önemli bir merkez olarak İstanbulluların ve İstanbul’u ziyaret eden misafirlerimizin sıkça ziyaret edeceği bir mekan haline dönüşmüş olacağını birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.