#

Bursa

Gastronomi festivali 3 gün boyunca Line TV ekranlarında

Bursa’nın köklü mutfak kültürünü dünya sahnesine taşıyan 3. Gastronomi Festivali bugün başladı. 3 gün sürecek festival Line TV ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor. Uluslararası boyut kazanan festival, Merinos Parkı’nda 3 gün boyunca ünlü şefler, lezzet yarışmaları, konserler ve atölyelerle gastronomi tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 7 farklı ülke ve 10 şehirden katılımcıların yer alacağı etkinlik, Bursa’nın tescilli lezzetlerini tanıtmayı hedefliyor.

Şehrin zengin mutfak kültürünü daha geniş kitlelere tanıtma amacıyla düzenlenen Gastronomi Festivali, Bursa’yı lezzet haritasında üst sıralara taşıyor. Osmanlı’dan miras kalan köklü tatların yanı sıra yerel ürünlerin günümüze taşınması, bu festivalin en önemli başarılarından biri.

Üçüncü yılında uluslararası boyut kazanan bu etkinlik, şehri yalnızca gastronomi meraklılarının değil, aynı zamanda dünya çapında şeflerin ve uzmanların da buluşma noktası haline getiriyor. Bursa’nın gastronomi sahnesi bugün başladı.Merinos Parkı’nda düzenlenen festival, konserlerden yarışmalara, ünlü şeflerle yapılan söyleşilerden rekor denemelerine kadar her yaştan gastronomi tutkunu için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Kentin tescilli lezzetlerini dünyaya tanıtıldığı ve Bursa’ya özgü ürünlerle üretilen lezzetlerin öne çıktığı festival 3 gün boyunca yemekseverleri ağırlayacak. Şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Bursa Gastronomi Festivali’ geçmiş yıllardan farklı olarak gastronomiye dair yarışmalar, söyleşiler ve atölyelerle zenginleşiyor.

Festivale destek olan üretici kadın kooperatifleri de yörelerinin imza lezzetlerini ziyaretçilerle paylaşıyor. Bu sene uluslararası niteliğe de bürünen festival, Bulgaristan, Ukrayna, Yunanistan ve Çin’in de olduğu 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcıları da ağırlıyor.

Gastronomi Festivali’nin ilk gününde öne çıkan gelişme ise, devasa kazanda yapılan süt helvası oldu. Bursa Aşçılar Derneği ve protokolün katılımıyla ‘Bursa Süt Helvası ile Rekor Denemesi’ yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, rekor denemesinde yer aldı. Devasa kazanda yapılan süt helvasının yaklaşık 4,5 ton olduğu belirtildi.

3. Bursa Gastronomi Festivali’nde yarışma çadırında düzenlenen programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları ile birlikte mutfakta hünerlerini sergiledi. Kıyasıya geçen yarışmada Başkan Bozbey, mantı yaptı.

Sınırlı bir süre içerisinde yemeklerini yapan yarışmacılar, adeta saniyelerle yarıştı. Başkan Bozbey’e Seden Bozbey de eşlik etti. Sürenin sona ermesiyle Başkan Bozbey ve diğer yarışmacılar tabaklarının son halini sundu.

Vatandaşların da merakla izlediği yarışmada birbirinden güzel tabaklar sergilendi. Başkan Bozbey, yarışmanın sonunda şeflere hediye takdim etti.