#

Kültür Sanat

Gelişi Güzel Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Derneği, “Meslek Üstü Tiyatro” ödülüne layık görüldü

Gelişi Güzel Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Derneği, "Meslek Üstü Tiyatro" ödülüne layık görüldü

2017 yılında Bursa’da amatör ruhunu yitirmeden sahneye gönül veren, farklı mesleklerden bir grup insanın oluşturduğu bir kültür ve sanat platformu olan Gelişi Güzel Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Derneği, 2018’de bir Anton Çehov uyarlaması olarak sahneye konulan “Sayfiyede Yaz: Tolkaçof ve Muraşkin’in Gerçek Hikâyesi” adlı ilk oyunu sayesinde kendini kanıtladı.

Ekip bu tarihten sonra yerel yöneticilerin desteği ile bir atölye alanı sağlayıp her çarşamba izlemeye gelen herkesin katılabildiği, ses, ritm ve hareket odaklı doğaçlama oyunlar üzerine kurulan “açık atölye” konseptini geliştirdi.

İki yıl boyunca kesintisiz devam eden atölyelerde pek çok hevesli ve yetenekli insanı bir araya getirmiş olan GGS, batıda son yıllarda popülerleşen “W-Point sanat akımı”na benzer bir doğrultuda faaliyetlerine devam etmektedir. 2019 yılında dernek statüsü alan GGS, Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in Genel Sanat Yönetmeni olarak dâhil olmasıyla sanat yolculuğunu daha sağlam bir rotaya oturtmayı başardı.

Bugüne kadar; Turgut Özakman ve Kandemir Konduk’tan bir kolaj çalışması olan “Deli Bayramı ve Yasaklar” ile GGS’nin kurucu üyelerinden Dr. Ali Özhan Sıvacı’nın kaleme aldığı “Durum Bundan İbaret” oyunlarını da sahneye koyan GGS, pandemi sürecinde sanat üretimine devam etmiş sosyal medya üzerinden geliştirdiği program formatları ve “Olay Mahali” adındaki dijital interaktif tiyatro oyunu ile sanatseverlerle buluşmayı başardı.

Üçüncü yılında yirmi kişilik ekibinde halen; lojistik, ticaret, tıp, hemşirelik, muhasebe, dış ticaret ve eğitim alanlarında profesyonel hayatlarını sürdüren sanat ve tiyatro gönüllüleri yer alan GGS, yaptığı emek-aktif faaliyetler sebebiyle 2021 yılında “Uluslararası 7.Anadolu Tiyatro Ödülleri”nde Meslek Üstü Tiyatro ödülüne layık görüldü.

Ödülün 17 Mayıs 2021’de İstanbul Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde düzenlenecek törende verilmesi bekleniyor.