#

Bursa

Gemlik’in kuzey planlarında ilk ruhsat

Gemlik'in kuzey planlarında ilk ruhsat

Gemlik’in kuzeyinde bulunan ve yüz hektarlık bir alanı kapsayan Kuzey İmar Planlarında inşaat ruhsatları verilmeye başlandı.

Göreve geldiği süre içerisinde Gemlik’in sorunlarını teker teker çözen Gemlik Belediyesi, arsa sahiplerinin yaklaşık 15 yıldır çeşitli süreçler yüzünden bekleyen ve birçok kez iptal olan Kuzey İmar Planlarındaki sorunu çözüme kavuşturarak imar durum belgelerinin ardından inşaat ruhsatlarını da hak sahiplerine teslim etmeye başladı.

Yaklaşık 100 hektarı kapsayan planlarda ilk inşaat ruhsatını Müteahhit Hamza Aygün ve Kenan Çakır’a Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve Gemlik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Şener tarafından teslim edildi.

Gemlik'in kuzey planlarında ilk ruhsat

“PLANLI BİR YAPILAŞMA OLACAK”

Kuzey planlarındaki sorunu çözmenin ve Gemlik’in yeni imar alanlarına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve daha yaşanabilir bir Gemlik’i inşa etme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “15 yıldır Kuzey İmar Planlarında hak sahiplerimiz çeşitli sorunlarla karşılaşıyordu. Yıllardır çözülemeyen Kuzey İmar Planlarında vatandaşımızla istişare ederek sonuca ulaştık. Söz verdiğimiz gibi daha yaşanabilir bir şehrin temellerini atmış olduk. Bugün Gemlikli müteahhitlerimiz Hamza Aygün ve Kenan Çakır’ın kuzey planlama bölgesinde ilk ruhsat olma özelliğini taşıyan inşaat ruhsatını teslim ettik. İmara açılan alanda deprem yönetmeliğine uygun ve planlı bir yapılaşma olacak. Gemlik’e hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“İLK İNŞAAT RUHSATINI ALMAK BİZLERİ ONURLANDIRDI”

2014 yılında Kuzey Planlarının imara açılabilmesi için çok uğraştıklarını ifade eden Hamza Aygün, “Bize destek veren tüm siyasi parti ilçe teşkilatlarına ve akademik odalara teşekkür ediyorum. Kuzey planlarında ilk inşaat ruhsatını almak bizleri onurlandırdı. İlçemize hayırlı olması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.