#

Bursa

Gemlik’te koronavirüs denetimleri artıyor

Gemlik Belediyesi, ilçe cadde ve sokakları ile pazar yerlerinde vatandaşları Koronavirüse karşı bilgilendirmeye devam ediyor.

Gemlik Belediyesi, son günlerde artış gösteren koronavirüs vakalarına karşı önlem ve tedbir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hafta sonu Kumla ve Kurşunlu olmak üzere sahilde bilgilendirici broşür dağıtan ekipler, bilgilendirme çalışmalarına Perşembe Pazarı’nda devam etti. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı broşürlerin dağıtımına Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, daire müdürleri ile zabıta ve sağlık işleri personeli katıldı.

Belediye ekipleri, maske takmayan Pazar esnafı ile Gemliklileri uyarırken alınması gereken tedbirlere dikkat çekti. Dağıtılan broşürlerde elektrik düğmeleri, masalar, kapı zilleri, asansör düğmeleri, merdiven korkulukları gibi sık temas edilen ortak kullanım alanlarının düzenli olarak sabunlu su ve bire beş oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile temizlenmesi gerektiği belirtilirken evlerin düzenli olarak havalandırılması, ellerin en az 20 saniye su ve sabunla yıkanması gerektiği söylendi.