#

Türkiye

İbrahim Kalın: Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘Genel bir sokağa çıkma yasağı gelir mi?’ sorusunu yanıtladı.

NTV’nin canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü;

“Her bir ülke kendi özgün şartlarında bu kararları almak durumunda. Türkiye için de salgının seyrine, alınan tedbirlerin başarısına bağlı olarak bir öngörüde bulunmak mümkün. Bunun dışında tüm tarihler sepkülasyon olmanın ötesine geçmez.

Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur. Virüsün dünyaya maliyeti 3-4 trilyon dolar olacak.

Bilim Kurulu bu süreçte ihdas edilmiş en önemli kurumlardan bir tanesi. Bu kurul çok zamanlı bir şekilde kuruldu. Gayet de iyi çalışmaya devam ediyor. Onların tavsiyeleri doğrultusunda bu tedbirler alınıyor, uygulanıyor.

Türkiye ne zaman normale döner?

İbrahim Kalın; “Şu anda bir şey söylemek için erken. Biz de tabii ki bunu Bilim Kurulu’na Sağlık Bakanlığı’na bilim insanlarına soruyoruz. Erken ya da eksik bilgilerle birtakım tarihler telaffuz etmek büyük hata olur Şu anda bunu söyleyebilecek durumda değiliz. Ne zaman biteceği tamamen mücadelenin başarısına, seyrin nasıl deam edeceğine bağlı. Dolayısıyla size, bana, herkese bağlı. Bu ancak ve ancak kontrol altına alınıp insanlar dünya çapında bağışıklık kazandığı ve aşı bulunduğunda tam anlamıyla kontrol altına alınmıştır denebilecek.” ifadelerini kullandı.